Rottweiler

Rottweiler

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Rottweiler.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

Rottweiler er en tysk hunderase som har fått navn etter byen Rottweil i delstaten Baden-Württemberg i Tyskland. I hjemlandet er den også kjent som «metzgerhunde» (slakterhund), fordi den en gang i tiden var så vanlig å holde blant tyske slaktere. I Skandinavia er rasen også kjent under populærnavnet «rottis».

Det er noe magisk med denne rasen.
Den har blitt avlet for å være en sint vakthund, men er snill når den trenes rett. Den kan være illsint og beskyttende, men samtidig er den en riktig kjælegris, en vennlig kjempe og et varmt beist.
Den krever mye arbeid, så legg vekt på mye sosialisering og trening i tidlig alder. Den er smart og lett å trene, så den vil elske å jobbe sammen med deg.
Den ble avlet for å jobbe, beskytte og gjøre eieren fornøyd.
Som brukshund var de gjeter-og vakthund i antikkens Roma. De ble raskt populære brukshunder som voktet, gjette, dro vogner og alt det som hørte gamle dager til.
Rottisen er en staselig, kjærlig hund, men når den er i krigshumør kan den gjøre stor skade. Den kraftige kjeven er dens mest kjente trekk, den har en enorm bitestyrke på 23 kilo pr kvadratcentimeter.
Trenes den riktig gjør den alt for deg. Den tilpasser seg forskjellige miljøer, og den tåler alle slags klimaer. Så lenge den får nok mosjon kan den bo hvor som helst.
Den har dobbel pels, så den røyter mye. Du finner svarte hår overalt hvis du ikke børster dem ofte.
Dette er en flott familiehund, men som valp må den venne seg til små barn og ukjente.

Rotweiler er normalt en balansert, fredfull og utholdende brukshund, som i tillegg har en sterk personlighet. Den er uredd, modig og trofast, og gir gjerne et inntrykk av tilbakeholden kraft. Hengiven, lojal og svært tålmodig mot sine egne, men gjerne dominant overfor andre hunder om den ikke sosialiseres tidlig. Den regnes som pålitelig og tolerant overfor barn, i den grad man kan uttale slikt om hunder. Den trenger en fast, men vennlig hånd, og må aktiveres gjennom arbeid som krever både mental og fysisk aktivisering.

Rottweileren er vennlig og aggresiv, søt og beskyttende, lojal og en allsidig hund.
Rottweiler er brukt som vakt-, politi- og militærhund, der den gjennom årene har hatt mange ulike oppgaver. De senere årene har rasen tatt seg opp som en populær familie- og utstillingshund.

Historikk for Rottweiler

Noen mener rasen nedstammer fra bavariois bouvier, andre at den har utviklet seg fra romerske molosserhunder som ble ført til Tyskland under de romerske invasjonene. Alt i middelalderen er det kjent at disse hundene ble benyttet til vaktoppdrag mot røvere og banditter som herjet i Rottweil på den tiden.

Rasen er også kjent for å ha hatt militære oppgaver for den tyske armé under både første- og andre verdenskrig. Den første raseklubben ble dannet i 1907, men rottweiler ble først anerkjent som egen rase i 1966. Som sådan har den blitt svært populær i senere år, blant annet i Norge.

Mer om Rottweiler:

Rasestandard FCI / NKK

 NKK Rasestandard
Gruppe:
 Pinscher-, schnauzer-, molosser og sennenhunder  (Gruppe 2)
Seksjon:
 Kveghunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 147

Størrelse:

Stor

Vekt (kg):

Hann: 50–58 kg
Tispe: 40–48 kg

Høyde (cm):

Hann: 61-68 cm
Tispe: 56-61 cm

Farge(r):

Sort

Pelslengde:

Korthåret

Pels:

Glatt

Pelsstell:

MIddels

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Mye

Fra DogLex

Brukshund
...pr. definisjon blir da en brukshund en hund som brukes til noe praktisk. således må man også...
Familiehund
... eieransvaret å være eller å bli hundeeier betyr at man påtar seg et mangeårig ...
Hundebitt
...hundebitt er et utbredt problem i hele verden. hvert år blir mange hundre tusen mennesker bitt. stati...
Molosser
...molosser er betegnelsen på en gruppe hunder med tung og massiv kroppsbygning. andre ord for molosser er mastif...
Pariahunder
...pariahunder (av tamilsk paraiyar, som betyr omstreifende og egentlig refererer til en tamilsk folkegruppe av k...
Sennenhunder
...sennenhunder er også kjent som sveitsiske kveghunder. det er en gruppe med tradisjonelle gårds- og kveghunder ...
Vakt--og-vokterhunder
...vakt- og vokterhunder er en gruppe hunderaser som stort sett inkluderer storeraser som pinscher-, schnauzer-, ...

Bilder av Rottweiler

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Rottweiler, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Rottweiler kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.