Russian toy

Russian toy

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Russian toy.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

Hundene er sosiale, glade i folk og går greit sammen med andre hunder. De er noen skikkelige kjælegriser, og kan ligge i fanget i timevis. Russian toy har et svært spesielt og morsomt utseende; de er langbeinte, elegante - og lette og kvikke i bevegelsene. Selv om de er små, er de fine turkamerater.

Det er to hårlagsvarianter av Russisk Toy; korthåret og langhåret. De to variantene kan krysses med hverandre.

Dette er en hund med et svært spesielt og morsomt utseende; de er langbeinte, elegante - og lette og kvikke i bevegelsene. Selv om de er små, er de fine turkamerater.

Hundene er sosiale, glade i folk og går greitt sammen med andre hunder. De er noen skikkelige kjælegriser, og kan ligge i fanget i timevis
.

En Russisk toy terrier skal være mellom 20-28 cm i mankehøyde og den skal ikke overstige 3 kg.

Dette er en svært liten rase og det er viktig å være oppmerksom på at det er et svart marked innen denne rasen! Dette markedet er ofte lett å   komme i kontakt med, ofte lettere enn seriøse oppdrettere. Bruk god tid når du leter etter valp, sjekk ut med andre oppdrettere om dette er en oppdretter med "godt omdømme" og om oppdretteren i det hele tatt er kjent for andre, reis på besøk selv om det er importhund du skal ha. Spør om å få se foreldrene til valpen, i det minste mor. Det kan være greit å se den orginale stamtavlen og husk å skriv kontrakt! Forsikre deg selv om at du faktisk kjøper av en oppdretter og ikke bare et mellomledd som ikke kjenner til rasen.

(Kilde:
Kennel Stravinski)

Historikk for Russian toy

Denne rasen har en gammel, fascinerende, men blodig historie. Rasens opprinnelige utspring var Engelske Toy Terriere, som ble anskaffet av det russiske aristokratiet. Engelsk Toy Terrier ble krysset med lokale miniatyr hunder, og   Russisk Toy oppstod.

Da revolusjonen veltet over Russland, ble alle aristokrater blodig halshugget. Sammen med sine eiere ble også disse små kjæledeggene brutalt henrettet.

Disse små hunden var holdt som kjæledyr for kvinnene i tsarens hoff. De var svært verdifulle. De minste hundene var mest gjeve. Det er sagt at hundene var verdt sin egen vekt i gull!

Rasen er gjenskapt i Russland i nyere tid. I sitt hjemland er den blitt svært populær. Fra Russland er det eksportert hunder til Baltikum, Finland og etter hvert også til Sverige og Norge.

I Norge ble rasen først godkjent i 2006. Det er derfor svært få registrerte individer av denne rasen i Norge. Sverige har noen flere enn Norge, men også der er det en sjelden rase. Finnland har igjen noen flere enn Svergie. Hovedbestanden av Russisk toy terrier er i Russland.

Mer om Russian toy:

Rasestandard FCI / NKK

 NKK Rasestandard
Gruppe:
 Selskapshunder  (Gruppe 9)

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 352

Størrelse:

Toy

Vekt (kg):

Hann: 1,5-3kg
Tispe: 1,5-3kg

Høyde (cm):

Hann: 20-28cm
Tispe: 20-28cm

Farge(r):

Sort og tan, brun og tan, blå og tan, rød

Pelslengde:

Kort/lang

Pels:

Tettliggende, skinnende.

Pelsstell:

Endel

Allergi:

Noe

Aktivitet:

Lite

Bilder av Russian toy

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Russian toy, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Russian toy kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.