Alopekis

Alopekis

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Alopekis.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

Alopekis er en rase av arbeidshunder. Den er ikke anerkjent av NKK, FCI eller ACK. Rasen er lett å håndtere og passer i en liten leilighet, en gård både i urbane og landlige strøk.

Alopekis beveger seg reveaktig. Rasen kommer i et stort antall farger og kombinasjoner av farger, sånn som svart og grå/hvit. Rasen er forholdsvis liten; den grenser mellom toy og liten.

Pelsen er av god kvalitet og er enkel å stelle. Det er to typer pels: korthåret og strihåret. Den ytre pelsen er hard og glatt og underullen er myk og tett. Pelsen er middels lang, maksimalt 5 cm, og den ligger tett på hunden. Noen ganger er den lett krøllet, men den skal alltid kjennes silkeaktig.

Alopekis trenger å leke fritt som enhver hund, men kan tilpasse seg fra regelmessige gåturer til kraftige treningsøkter.

Rasen passer godt i urbane miljøer og kan leve i en leilighet. Den er en god kompanjong som er hengiven mot dens familie. Den er også ivrig til å hjelpe og kan lett dresseres.

Historikk for Alopekis


Mer om Alopekis:

Størrelse:

Liten

Vekt (kg):

Hann: 3-7
Tispe: 3-7

Høyde (cm):

Hann: 20-30
Tispe: 20-30

Farge(r):

flere kombinasjoner

Pelslengde:

maks 5cm

Pels:

hard og glatt med underull

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Lite

Bilder av Alopekis

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Alopekis, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Alopekis kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.