Boston Terrier

Boston Terrier

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Boston Terrier.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

Boston terrier er fra byen Boston i USA. Rasen ble til ved en krysning av bulldog og hvit engelsk terrier. Denne tidligere kamphunden er nå USA`s najonalrase. Nå er den en selskapshund og elsker mennesker.

 

Denne rasen er like amerikansk som eplepaien.
Den er livlig, meget intelligent og glad i mennesker. Den er underholdende og sjarmerende og det gjør den meget populær, den er blant de mest populære rasene i USA. Liten energibunt med herlig gemytt.
Boston Terrieren er den eneste rasen som har omvendt nysing. Det kan høres ut som asma, men det er det ikke. De puster raskt gjennom snuta for å rense luftveiene.
De har veldig spesielle kjennetegn. Det første er deres uttrykksfulle ansikter, det andre er de flotte tegningene. De kalles "den amerikanske gentleman" fordi det ser ut som de har på seg smoking.
På grunn av den korte snuten drar de inn luft, spesielt når de spiser og det resulterer i en del fjerting. Den korte snuten fører også til at de pruster, grynter og snorker.
De er bra som vakthunder og de bjeffer stort sett bare hvis du hisser dem opp eller noen banker på.
Vil du skaffe deg denne sjarmøren må du ta noe med i betraktningen. De blir lett overopphetet, så du må passe på at de ikke tar seg helt ut i varmen. De kan overanstrenge seg. De har en lang levealder og kan gjerne passere 15 år.
De er lett trente og trenger lite pelsstell. Elsker mennesker og er perfekte sammen med barn.

Boston terrieren er modig, lojal, hengiven, trofast og vennlig mot andre hunder, men hvis den blir provosert eller irritert kan den slåss med livet som innsats. Sosialisering bør begynne som valp.

Det forekommer mange ulike variasjoner av Boston terrier, avhengig av den enkelte hunds opphav. Gjennom tidene har både Bulldog, Amerikansk Staffordshire Bull Terrier, Engelsk Mastiff, Engelsk Staffordshire Terrier, Fransk Bulldog, og enkelte andre raser blitt krysset inn i rasen for å redusere innavl i en beskjeden genbase.

Bostonterrier er egentlig en misvisende benevnelse av rasen. De var opprinnelig en krysning mellom Old English Bulldog og engelsk White Terrier.

Noen bostonterriere liker å ha selskap av andre hunder. Både hunner og hanner bjeffer generelt kun når det er nødvendig. Ettersom de har blitt avlet som selskapshund, liker bostonterriere å være blant mennesker. Er de godt sosialisert går de godt sammen med barn, eldre og andre kjæledyr. Noen bostonterriere er veldig kosete, mens andre er mer selvstendig.

Bostonterriere tåler dårlig sterk varme og ekstremt kaldt vær. Med den korte snuten kan anstrengelser i veldig varmt eller kaldt vær skade hunden.

En følsom fordøyelseskanal er også typiske for Boston Terrier. Uten et riktig kosthold vil hunden lett få en oppblåst mage. Rasen har en følsom mage med utslipp av tarmgass.

Bostonterriere er, sammen med Pug, Pekingesere, Shih Tzu og andre kort-snutede raser "Brachycephalic"-raser. Ordet kommer fra det greske "Brachy", som betyr kort og "cephalic", som betyr hodet. Denne anatomien innebærer bittesmå nesebor, lang plate mellom munn og nese og et trangt luftrør. Bostonterriere kan av den grunn være tilbøyelig til å snorke og slite med innpusten. Dette skader ikke hunden på noen måte.

 

 

Historikk for Boston Terrier

Rasen oppsto rundt 1870, da Robert C. Hooper fra Boston kjøpte en hund som kalles Hooper's Judge, som var av bull- og terrieravstamning. Judges avstamning er ikke kjent, men Hooper's Judge er enten direkte relatert til de opprinnelige bull- og terrierraser fra 1700-tallet og tidlig 1800-tall, eller den er resultatet av Engelsk Bulldog som har blitt krysset inn terriere i 1860-årene for å skape en utstillingshund, slik som White Engelsk Terrier.


Judge veide over 13.5 kg. Deres avkom ble krysset med en eller flere French Bulldogs. Dette ga grunnlaget for bostonterrier. Avlet ned i størrelse fra hunder av bull og terriertyper, veide bostonterrieren opprinnelig opptil 20 kg. (Olde Boston Bulldogge). Rasen ble først vist i Boston i 1870. I 1889 var rasen blitt tilstrekkelig populær i Boston til at tilhengere dannet American Bull Terrier Club. Men det foreslåtte navnet på rasen ble ikke godt mottatt av Bull Terrier tilhengerne. Etter forslag av James Watson (en fremstående skribent og autoritet), skiftet klubben navn til Boston Terrier Club og i 1893 ble klubben inntatt som medlem i American Kennel Club. Dermed var den første amerikanske rasen opprettet. Den er én av et lite antall raser som har sin opprinnelse i USA. Bostonterrier var den første ikke-sportslige hund som har sin opprinnelse i USA.

I de tidlige årene, var ikke farge og tegninger så veldig viktig, men på 1900-tallet ble rasens karakteristiske tegninger og farger skrevet inn i standarden, og ble dermed en viktig faktor. Med terrier bare i navnet, har bostonterrieren mistet mesteparten av sitt nådeløse ønske om vold og kamp, og foretrekker selskap av mennesker, selv om enkelte hannhunder fortsatt vil utfordre andre hunder dersom de føler at deres territorium blir krenket.

Boston Terriers var spesielt populære på 1920-tallet i USA.

Mer om Boston Terrier:

Rasestandard FCI / NKK

 NKK Rasestandard
Gruppe:
 Selskapshunder  (Gruppe 9)
Seksjon:
 Små molossertype hunderaser

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 140

Størrelse:

Liten

Vekt (kg):

Hann: Maks 11.5 kg
Tispe: Maks 11.5 kg

Høyde (cm):

Hann: 35-38 cm
Tispe: 35-38 cm

Farge(r):

Tigret eller svart med hvite tegn

Pelslengde:

Korthåret

Pels:

Glatt

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Lite

Bilder av Boston Terrier

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Boston Terrier, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Boston Terrier kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.