Wetterhoun

Wetterhoun

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Wetterhoun.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

Denne rasen kommer fra Nederland. Denne hunden bryr seg ikke om været. Hode og ben har glatt pels, men resten av kroppen er dekket av tette, tykke krøller som vand og vind ikke trenger igjennom. Robust hund, ideell for gamle dagers oterjakt.

Wetterhoun, også kjent som Frisisk Vannhund, er en unik og sjelden hunderase med opprinnelse fra Nederland. Denne rasen er kjent for sin allsidighet, intelligens og utholdenhet, og har blitt brukt som en pålitelig vannjeger og gårdsarbeider i flere århundrer. La oss utforske denne fascinerende hunderasen nærmere.

Utseende:
Wetterhoun er en middels stor hund med en robust og muskuløs kropp. Den har en bred og kraftig hodeskalle med markante kinnbein og et bredt snuteparti. Øynene er mørke og har et intelligent og våkent uttrykk. Ørene er hengende og av middels lengde, og plassert relativt lavt på hodet. Halen er høyt ansatt og bæres rett opp eller i en lett bue over ryggen. Pelsen er tett og værbestandig med en tykk underull og en grov, bølget eller krøllete dekkpels. Fargene kan variere, men vanlige farger inkluderer sort, brun eller en kombinasjon av begge.

Personlighet og temperament:
Wetterhoun er kjent for å være en modig, intelligent og selvstendig rase. De er lojale og hengivne overfor sine eiere, men kan være reserverte mot fremmede. Som en jakthund er de dedikerte og målrettede i arbeidet sitt. De har en sterk vilje og trenger en erfaren og konsekvent eier som kan gi dem riktig ledelse og trening. Wetterhoun er vanligvis gode med barn og kan være gode familiehunder, men de trenger tidlig sosialisering for å bli vant til ulike situasjoner og mennesker.

Aktivitetsnivå og trening:
Wetterhoun er en energisk rase som trenger regelmessig mosjon og mental stimulering for å trives. De er glimrende svømmere og elsker å være i vannet, så muligheten til å svømme eller delta i vannbaserte aktiviteter er ideelt for dem. I tillegg til fysisk trening, trenger de også mentale utfordringer for å holde seg engasjert. Aktiviteter som sporarbeid, lydighetstrening og hundesport som agility kan være veldig givende for denne rasen.

Pelsstell:
Wetterhoun har en spesiell pels som krever regelmessig pleie for å holde seg sunn og i god stand. Pelsen er tendens til å floke seg, spesielt rundt ører, ben og hale. Regelmessig børsting flere ganger i uken er nødvendig for å fjerne løs pels, forebygge floker og opprettholde en sunn pels. Noen eiere velger også å klippe pelsen kortere for å forenkle vedlikeholdet. Ørene bør inspiseres og rengjøres regelmessig for å forebygge infeksjoner.

Helse:
Generelt sett er Wetterhoun en sunn rase med få kjente genetiske helseproblemer. Imidlertid kan noen individer være utsatt for hoftedysplasi og øyeproblemer. Det er viktig å kjøpe en valp fra en ansvarlig oppdretter som tester hundene sine for slike lidelser og tar hensyn til helsen til rasen.


Wetterhoun er en sjelden og allsidig hunderase som passer best til erfarne eiere som kan møte deres behov for trening, mental stimulering og riktig ledelse. Med deres intelligens, utholdenhet og lojalitet kan de være fantastiske følgesvenner for aktive familier eller de som er involvert i ulike hundesporter. Hvis du vurderer å bringe en Wetterhoun inn i livet ditt, sørg for å gjøre grundig forskning, kontakte anerkjente oppdrettere og gi dem den nødvendige omsorgen og stimuleringen de trenger for å trives.

Historikk for Wetterhoun

Friesland er et fylke i den nordvestlige delen av Nederland. De frisiske mennesker har sin egen kultur og språk, og har utviklet to av de innfødte nederlandsk jakt hunder. Wetterhoun er en av disse karakteristiske Frisisk raser. Rasens historie går tilbake til 1600, eller tidligere, selv om deres eksakte opprinnelse er ukjent. Det er sikkert relatert til den generiske vann hunden i Europa, men at halen har krøpet over ryggen antyder en mulig krysning med hunder av nordisk type.

Opprinnelig, ble Wetterhoun (bokstavelig oversettelse fra den frisiske er vannhund) brukt til å finne og drepe oter i Lake District i hans hjemland. For dette arbeidet måtte den være tøff og fryktløs. Det er lite behov for en oter hund i dagens samfunn, men Wetterhoun er også en utmerket nær-arbeider apporteringshund. Han fungerer som mange av våre moderne spaniels, søke etter og viser sin tilstedeværelse.
I jakt, etter at skuddet har falt, apportere hunden like bra fra land eller vann. Rasen elsker vann og er lykkelige svømmer selv i iskaldt vær.
Rasen er ganske enestående som en kanon hund i både utseende og karakter. Han har en ganske bred og kraftig kropp med en sterk leder og en tett krøllet hale. Pelsen må aldri bli ullete, krøllene må være riktig størrelse og håret er nesten fettete, vanntett tekstur.

Den nederlandske siden sier disse hundene er mye som frisisk mennesker, sta, men når deres hjerter er vunnet, ler de elskbare og lojale. Hans standard kaller for ham å ha sta karakter og er reserverte mot fremmede. Den nederlandske Wetterhoun Club beskriver rase: "En forsiktig Frysk med et hjerte av gull." Mens stille i huset, kjærlig med sitt folk og god med barn, de trenger mange daglige utøvelse av sine energier. Deres tilbakeholden naturen også gjør dem til naturlige vakthunder. Med sine mestere, lærer de raskt og tar til seg godt treningen,  de elsker arbeidet sitt.

Wetterhoun er nederlandsk for "vannhund. Utviklet av effektive oppdrettere i den nederlandske provinsen Friesland for minst 400 år siden, denne sjeldne rasen er sjelden sett utenfor sitt opprinnelige land. Det var mest sannsynlig nedstammet fra Old vannhund, en rase som har bidratt til en rekke moderne spaniel typer, men er nå utdødd. Wetterhoun ble utviklet samtidig som Stabyhoun. Wetterhoun spesialiserer seg på å finne og drepe oter (Fisherman's konkurrenter for fisk). Etter at oter ble mer håndterlig i de nordlige deler av Nederland, ble rasen brukt til å jakte små pattedyr på land, som ildere og til å holde vakt på gårdene. Wetterhoun er en robust, godt bygget, og den er i stand til å apportere både land og i vann. Hunden jakter vanligvis alene, og jegere kan attestere på at rasen er fryktløs nok til å gå ansikt til ansikt med ildere og ville katter, som om de ikke biter i det hele tatt.

Mer om Wetterhoun:

Rasestandard FCI / NKK

 NKK Rasestandard
Gruppe:
 Apporterende hunder  (Gruppe 8)
Seksjon:
 Sennenhundene

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 221

Størrelse:

Mellomstor

Vekt (kg):

Hann: 15-20 kg

Høyde (cm):

Hann: 59 cm
Tispe: 55 cm

Farge(r):

sort, brun, tillat med hvite tegninger

Pelslengde:

Middels

Pels:

Tykk, krøllet, ullent

Pelsstell:

Middels

Allergi:

ikke allergivennlig

Aktivitet:

Aktiv

Fra DogLex

Vannhunder
...vannhunder er en gruppe apporterende fuglehunder det kan være vanskelig å si noe sikkert om opphavet til, ford...

Bilder av Wetterhoun

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Wetterhoun, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Wetterhoun kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.