Drentsche Patrijshond

Drentsche Patrijshond

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Drentsche Patrijshond.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

Drentsche Patrijshond er en Hollandsk agerhønsehund.
“Drenten” hører til blandt de stående jakthundene og er en glimrende apportør. Den er en arbeidsvillig hund, men samtidig en god familiehund, som tilpasser seg godt i forskjellige situasjoner. Det er en rase som liker å jobbe tett med sin fører/eier.

Lojal, intelligent, med god sosial trening og oppvekst gjør den til en skattet familiehund.
 
Ideell jakthund i all slags terreng. Jakter innen skuddhold, holder kontakt med jegeren. Karakteristisk sirkulerende halebevegelse under søk. Vil vente på jegeren når den nærmer seg byttet. Tar det for lang tid vil den se seg tilbake etter denne.

Jakter all slags vilt på marken og i vann. Meget god apportør og finner tapt vilt. Disse egenskaper er nedarvet, derfor trenger den liten trening.

Lett rektangulær, velproporsjonert, tørr og muskuløs. Kroppen utviser styrke og egenskap til å oppnå tilstrekkelig hurtighet for en fuglehund. Ganske tørt, kileformet snute som er litt kortere enn skallelengden, ikke hengende lepper.

Selv om pelsen ikke er særlig lang på kroppen, virker den lang pga at hunden skal være velpelset på ører og hale, ha noe kraftigere pels på hals og bryst samt beheng på ører, faner på for- og bakben, og særlig rikelig pels på halen.
Lett rektangulær. Snutepartiet noe kortere enn skallen.

Du kan lese mer om rasen på denne danske siden og denne svenske siden.
 

Historikk for Drentsche Patrijshond


Mer om Drentsche Patrijshond:

Rasestandard FCI / NKK

 NKK Rasestandard
Gruppe:
 Stående fuglehunder  (Gruppe 7)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 224

Vekt (kg):

Høyde (cm):

Hann: 58 – 63 cm
Tispe: 55 – 60 cm

Farge(r):

Hvit med brune tegninger,

Pelslengde:

varierende lengde over kroppen

Pels:

Tett, dekker kroppen godt, ikke krøllet.

Pelsstell:

Endel

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Mye

Fra DogLex

Spaniel
...spaniel tilhører en undergruppe med hunder som blir avlet som apporterende fuglehunder, men som opprinnelig var såkalte k...
Staende-fuglehunder
...stående fuglehunder, som også kalles pointere, vorstehhunder og i noen grad bracker, er en gruppe hunder som typisk (inst...

Bilder av Drentsche Patrijshond

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Drentsche Patrijshond, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Drentsche Patrijshond kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.