Blå Picardie Spaniel

Blå Picardie Spaniel

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Blå Picardie Spaniel.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

Blå Picardie Spaniel (også kjent som Épagneul Bleu de Picardi) er en allsidig idrett hund kjent for å lokalisere og hente under de mest ugunstige forhold. Hunden er en langbent spaniel med Setter egenskaper.

Blå Picardie Spaniel har et rolig, velbalansert og tålmodig gemytt. Den er veldig tilpasningsdyktig, går bra sammen med andre hunder og dyr og er forsiktig og leken med barn. Han er en dyktig vakthund som alltid annonserer fremmede som kommer nær og vil forsvare familien hans hvis han må.

Som en sportshund, jakter han nesten instiktivt, med en utrettelig holdning og er i stand til å gå en lang distanse i et jevnt tempo. Dette er en aktiv hund som krever regelmessig moderat trening.

Pelsen er av middels lengde, tykk og flat, men den kan også være litt bølget. Han har pelsfjær (sokker) på ører, ben, undersiden og hale. Pelsfargen er karakteristiske blå-grå med svart oppdateringer av ulike størrelser. Valper er født med mest hvit-grå, blåfargen fylles inn senere.

Hvis du vurderer å anskaffe deg en  Blå Picardie Spaniel valp (eller en hvilken som helst rase) er det svært viktig å være selektiv i valg av en ansvarlig og pålitelig oppdretter. Forsikre deg at foreldrene til valpen du ser på har alle helseattester i orden.

Mer om Blå Picardie Spaniel:

Rasestandard FCI / NKK

Gruppe:
 Stående fuglehunder  (Gruppe 7)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 106

Størrelse:

medium

Vekt (kg):

Hann: 20,5
Tispe: 18,5

Høyde (cm):

Hann: 56-61
Tispe: 52-58

Farge(r):

blå/grå

Pelslengde:

middels

Pels:

tykk og flat

Aktivitet:

mye

Fra DogLex

Spaniel
...spaniel tilhører en undergruppe med hunder som blir avlet som apporterende fuglehunder, men som opprinnelig var såkalte ...
Staende-fuglehunder
...stående fuglehunder, som også kalles pointere, vorstehhunder og i noen grad bracker, er en gruppe hunder som typisk (ins...

Bilder av Blå Picardie Spaniel

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Blå Picardie Spaniel, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Blå Picardie Spaniel kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.