Pomeranian

Pomeranian

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Pomeranian.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

Pomeranian har ofte kallenavnet Pom og den har sin opprinnelse fra den pommerske spisshunden fra grensetraktene mellom Tyskland og Polen. Den tilhører den tyske Spitz familien, og er i mange land kjent som Zwergspitz. Den er en fin familiehund som også kan brukes til agility og som vakthund.

 

Visste du at Michelangelo malte Det sixtinske kapell med en pomeranian ved sin side?
Den er også bare en av tre hunderaser som overlevde da Titanic sank.
Den typiske pomeranieren er liten, livlig, og energisk hund. Disse er noen av de søteste hundene som fins, så de er veldig vanskelig å motstå.
Fra tidligere av veide pomeraniane rundt 15 kilo og var hvite, etterhvert ble de avlet ned til dagens størrelse.
De er veldig livlige og folk kjenner dem på det søte ansiktet og den luftige pelsen. Den har tykk dobbel pels, lang ytterpels over en myk, tett underpels. Halen er tykk, sitter høyt og ligger flatt på ryggen.
De er sterke hunder som utmerker seg i hundesporter, som agility, flyball og lydighet. Det er en liten hund med personlighet til en stor hund. De krever oppmerksomhet og stell.
De er fleksible og kan bo hvor som helst. Selv om de er små trenger de sin daglig mosjon. De er kjent for å bjeffe, så man må raskt ta tak i problemet, ellers vil man få klage fra naboen. De trenger daglig pelsstell og de røyter mye. De kan være vanskelige å klippe, så du må nok til en hundefrisør hver 4 til 6 uke. De har også en tendens til å miste tenner tidlig.
De er glade hunder som liker mennesker. De er perfekte selskapshunder som vil sitte i sofaen hos deg og bli klappet, og de blir svært knyttet til sine eiere. Gode vakthunder er de også, de pleier å si ifra når noen kommer. De er flotte hunder for nesten alle, unntatt småbarnsfamilier.

Alltid oppmerksom,livlig og usedvanlig hengiven ovenfor sin eier. Meget lærevillig, lett å oppdra. Deres mistro ovenfor fremmede og deres manglende jakt interesser gjør dem til den ideelle vokter av gård og grund. De er hverken engstlige eller aggressive. De tåler allslags vær, er robuste og har en høy levealder.

 

 

 

 

Historikk for Pomeranian

Har sin opprinnelse fra grensetraktene mellom Tyskland og Polen. På 17 - tallet skaffet dronning Victoria av England seg denne rasen, og bidro dermed til dens økende popularitet.

Mer om Pomeranian:

Raseklubb:

Rasestandard FCI / NKK

 NKK Rasestandard
Gruppe:
 Spisshunder  (Gruppe 5)
Seksjon:
 Andre raser

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 097

Størrelse:

Toy

Vekt (kg):

Hann: 1-3kg
Tispe: 1-3kg

Høyde (cm):

Hann: 18-22 cm
Tispe: 18-22 cm

Farge(r):

Mange varianter,flerfarget

Pelslengde:

Langt

Pels:

Glatt med underull

Pelsstell:

Endel

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Lite

Fra DogLex

Spisshunder
...spisshund (også kalt spets og spitz) er betegnelsen på en gruppe hunder som deler en rekke morfologiske- og an...

Bilder av Pomeranian

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Pomeranian, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Pomeranian kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.