Parson Russell Terrier

Parson Russell Terrier

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Parson Russell Terrier.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

Parson russell terrier er en brukshund som tilhører terrierfamilien.

Rasen er opprinnelig avlet frem som bruks- og hihund, og for å kunne springe fort og lenge sammen med hester på revejakt. Parson terriere er uredde, tøffe små hunder med stor jaktlyst og de er som skapt for å jage vilt ut av hiet. Man må bare passe litt på ute i naturen, for hvis det er vilt i nærheten kan den gjerne begynne å jakte på egen hånd.
Samtidig er denne livlige og robuste rasen en utmerket familie -og selskapshund. Den passer nok best hos en aktiv familie da den krever mye morsjon og stimulanse. Stø og konsekvent oppdragelse og sosialisering fra tidlig alder er å anbefale. Den er flink til å klatre og klatrer gjerne over gjerdet hvis den ikke får utløp for sin energi. Den er intelligent og lærevillig og vil like hundesport som f.eks.agility og flyball der den får brukt både hode og kropp. De er generelt glad i mennesker, men mot andre hunder kan den være noe gneldrete.

Når det gjelder pelsstell så trenger den glatthårende ikke trimming, men den strihårete og den brockencoated krever napping/trimming 2-4 ganger i året.

 

 

Historikk for Parson Russell Terrier

Den britiske presten Jack Russel fra Denvon var en lidenskapelig jeger og erfaren rytter og dette førte til at han startet terrieroppdrett og utviklingen av denne rasen startet. Han var også med å grunnla av Kennel Club of Great Britain

Mer om Parson Russell Terrier:

Raseklubb:

Rasestandard FCI / NKK

 NKK Rasestandard
Gruppe:
 Terriere  (Gruppe 3)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 339

Størrelse:

Liten

Vekt (kg):

Hann: 5 - 8 kg
Tispe: 5 - 8 kg

Høyde (cm):

Hann: 34–38 cm
Tispe: 31–35 cm

Farge(r):

Hvit, hvit med tan, gule eller sorte tegninger

Pelslengde:

Kort

Pels:

Stritt, broken eller glatt

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Svært aktiv

Fra DogLex

Terriere
...terriere er en gruppe hunder viss morfologi og anatomi har en rekke fellestrekk, men der størrelsen varierer mye. de flest...

Bilder av Parson Russell Terrier

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Parson Russell Terrier, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Parson Russell Terrier kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.