Beskrivelser og opplevelser med Tibetansk Mastiff

Beskrivelse av Tibetansk Mastiff

Tibetansk Mastiff er en stor og kraftig hunderase som stammer fra Himalaya-regionen i Tibet. Denne rasen ble opprinnelig avlet for å beskytte flokker av sauer og geiter mot rovdyr som bjørner og ulver, og den har derfor en naturlig beskyttende instinkt.

Tibetansk Mastiff har en bred og massiv kropp med kraftige ben og store poter som gir den god stabilitet og balanse. Den har en stor og bred hode med en bred snute og kraftige kjever, og øynene er mørke og mandelformede. Pelsen er tykk og tett, med lange og myke hår som gir den et majestetisk utseende.

Disse hundene er kjent for å være selvstendige og reserverte, men også lojale og hengivne overfor familien sin. De kan være ganske territoriale og beskyttende, og trenger tidlig sosialisering og trening for å unngå uønsket atferd. På grunn av deres størrelse og styrke er det viktig å ha god kontroll over dem når de er ute på tur.

Tibetansk Mastiff er en hunderase som passer best for erfarne eiere med god kunnskap om hundeadferd og trening. De kan være krevende å trene, men med riktig tilnærming og tidlig sosialisering kan de bli flotte følgesvenner og pålitelige vakthunder.

Bilder av Tibetansk-Mastiff

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Tibetansk-Mastiff, nr 1266. Bilde av Tibetansk-Mastiff, nr 1264. Bilde av Tibetansk-Mastiff, nr 1260. Bilde av Tibetansk-Mastiff, nr 1274. Bilde av Tibetansk-Mastiff, nr 1261. Bilde av Tibetansk-Mastiff, nr 1263. Bilde av Tibetansk-Mastiff, nr 1265. Bilde av Tibetansk-Mastiff, nr 1262. Bilde av Tibetansk-Mastiff, nr 1267. Bilde av Tibetansk-Mastiff, nr 1258. Bilde av Tibetansk-Mastiff, nr 1273. Bilde av Tibetansk-Mastiff, nr 1268. Bilde av Tibetansk-Mastiff, nr 1275. Bilde av Tibetansk-Mastiff, nr 1271. Bilde av Tibetansk-Mastiff, nr 1272. Bilde av Tibetansk-Mastiff, nr 1259.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Tibetansk-Mastiff, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Tibetansk-Mastiff kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Tibetansk-Mastiff:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Pinscher-, schnauzer-, molosser og sennenhunder  (Gruppe 2)
Seksjon:
 Kveghunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 230

Størrelse:

Gigant

Vekt (kg):

Hann: 80-85 kg
Tispe: 55-60 kg

Høyde (cm):

Hann: minimum 66 cm
Tispe: minimum 61 cm

Farge(r):

Kullsort, blågrå, gulbrun, rødbrun

Pelslengde:

Langt

Pels:

Lang, tykk, rett og stri

Pelsstell:

Endel

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Mye