Beskrivelser og opplevelser med Kaukasisk Ovtcharka

Beskrivelse av Kaukasisk Ovtcharka

Kaukasisk Ovtcharka er en stor og kraftig hunderase som opprinnelig kommer fra Kaukasus-fjellene i Eurasia. Denne rasen har en imponerende størrelse og kan veie opp til 80 kg og ha en høyde på opptil 75 cm på skulderen.

Kaukasisk Ovtcharka har et distinkt utseende med en stor, kraftig kropp, en bred og kraftig hodeform, og en lang og tykk pels som kommer i forskjellige farger, inkludert hvit, brun, grå og svart.

Disse hundene er kjent for å være modige og selvstendige, og de har historisk blitt brukt som voktere og beskyttere av flokker og eiendommer. De er intelligente og lærevillige, men kan også være sta og uavhengige når de ønsker det.

Som med alle store og kraftige raser, krever Kaukasisk Ovtcharka mye trening og tidlig sosialisering for å bli en god følgesvenn. De passer best for erfarne eiere som har tid og ressurser til å gi dem den treningen og oppmerksomheten de trenger.

Bilder av Kaukasisk-Ovtcharka

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Kaukasisk-Ovtcharka, nr 1007. Bilde av Kaukasisk-Ovtcharka, nr 1002. Bilde av Kaukasisk-Ovtcharka, nr 994. Bilde av Kaukasisk-Ovtcharka, nr 996. Bilde av Kaukasisk-Ovtcharka, nr 1000. Bilde av Kaukasisk-Ovtcharka, nr 997. Bilde av Kaukasisk-Ovtcharka, nr 1001. Bilde av Kaukasisk-Ovtcharka, nr 1005. Bilde av Kaukasisk-Ovtcharka, nr 1003. Bilde av Kaukasisk-Ovtcharka, nr 999. Bilde av Kaukasisk-Ovtcharka, nr 1004. Bilde av Kaukasisk-Ovtcharka, nr 998. Bilde av Kaukasisk-Ovtcharka, nr 1006. Bilde av Kaukasisk-Ovtcharka, nr 995.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Kaukasisk-Ovtcharka, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Kaukasisk-Ovtcharka kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Kaukasisk-Ovtcharka:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Pinscher-, schnauzer-, molosser og sennenhunder  (Gruppe 2)
Seksjon:
 Kveghunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 328

Størrelse:

Stor

Vekt (kg):

Høyde (cm):

Hann: Fra 65 cm
Tispe: Fra 62 cm

Pelslengde:

Kort/Middels/Lang

Pelsstell:

Middels

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Middels