Beskrivelser og opplevelser med Dobermann

Beskrivelse av Dobermann

Dobermann er en stor og kraftig hunderase som stammer fra Tyskland. Disse hundene er kjent for å være veldig intelligente og lojale, og er ofte brukt som vakthunder, politihunder eller redningshunder.

Dobermann har en muskuløs kropp og en imponerende tilstedeværelse. Pelsen er kort og glatt, vanligvis i sort eller brun farge, og krever minimalt med stell. Hodet er kraftig og elegant, med en bred snute og sterke kjever.

Som en rase er Dobermann energisk og trenger mye mosjon og stimulering for å trives. De er også svært sosiale og trives best når de har mye menneskelig kontakt og oppmerksomhet. Med riktig trening og sosialisering kan de være fantastiske kjæledyr og lojale følgesvenner.

Det er viktig å huske på at Dobermann er en stor og kraftig rase, og kan være utfordrende å håndtere for uerfarne hundeeiere. Det er viktig å ha en klar og konsekvent lederstil når man trener en Dobermann, og å gi dem tilstrekkelig trening og stimulering for å hindre uønsket atferd.

Bilder av Dobermann

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Dobermann, nr 4912. Bilde av Dobermann, nr 696. Bilde av Dobermann, nr 4913. Bilde av Dobermann, nr 7894. Bilde av Dobermann, nr 692. Bilde av Dobermann, nr 691. Bilde av Dobermann, nr 7897. Bilde av Dobermann, nr 689. Bilde av Dobermann, nr 7898. Bilde av Dobermann, nr 4914. Bilde av Dobermann, nr 700. Bilde av Dobermann, nr 4910. Bilde av Dobermann, nr 699. Bilde av Dobermann, nr 4915. Bilde av Dobermann, nr 4916. Bilde av Dobermann, nr 702. Bilde av Dobermann, nr 7900. Bilde av Dobermann, nr 4911. Bilde av Dobermann, nr 698. Bilde av Dobermann, nr 7895. Bilde av Dobermann, nr 7899. Bilde av Dobermann, nr 7896. Bilde av Dobermann, nr 697.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Dobermann, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Dobermann kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Dobermann:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Pinscher-, schnauzer-, molosser og sennenhunder  (Gruppe 2)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 143

Størrelse:

Stor

Vekt (kg):

Hann: 35-45 kg
Tispe: 30-40 kg

Høyde (cm):

Hann: 68-72 cm
Tispe: 63-68 cm

Farge(r):

Sort eller brun med tan

Pelslengde:

Kort, Ingen underull

Pels:

Kort, glatt

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Mye

Fra DogLex

Pinschere
...pinschere er en liten gruppe med tamhunder som opprinnelig ble avlt fram som såkalte stallhunder og gårdshund...
Stallhunder
...stallerhunder var en type brukshunder som ble mye benyttet i europa før andre verdenskrig. stallhunder var gj...
Vakt--og-vokterhunder
...vakt- og vokterhunder er en gruppe hunderaser som stort sett inkluderer storeraser som pinscher-, schnauzer-,...