Beskrivelser og opplevelser med Irsk rød og hvit Setter

Beskrivelse av Irsk rød og hvit Setter

Irsk rød og hvit setter er en mellomstor hunderase som har sitt opphav i Irland. Rasen er en av de eldste setterrasene, og har blitt avlet frem som en allsidig jakthund som kan jakte på fugl og annet vilt i både vann og på land.

Irsk rød og hvit setter er en vakker hund med en skinnende, silkeaktig pels som vanligvis er hvit med røde flekker. Hodet er langt og smalt med en markert stopp og hengende ører. Kroppen er muskuløs og atletisk, med en sterk rygg og en elegant hale.

Som jakthund er Irsk rød og hvit setter kjent for sin intelligens, utholdenhet og evne til å finne byttet sitt på lang avstand. De er også svært lojale og hengivne overfor eierne sine, og er generelt veldig gode familiehunder.

Irsk rød og hvit setter krever mye mosjon og trening for å trives, og bør ikke holdes innesperret i lange perioder. De er også en rase som krever regelmessig børsting og stell for å opprettholde den vakre pelsen sin.

Alt i alt er Irsk rød og hvit setter en flott hunderase for de som er interessert i jakt eller som ønsker en aktiv og lojal følgesvenn.

Bilder av Irsk-rod-og-hvit-Setter

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Irsk-rod-og-hvit-Setter, nr 2987. Bilde av Irsk-rod-og-hvit-Setter, nr 2988. Bilde av Irsk-rod-og-hvit-Setter, nr 2989. Bilde av Irsk-rod-og-hvit-Setter, nr 6469. Bilde av Irsk-rod-og-hvit-Setter, nr 6468. Bilde av Irsk-rod-og-hvit-Setter, nr 2986. Bilde av Irsk-rod-og-hvit-Setter, nr 6475. Bilde av Irsk-rod-og-hvit-Setter, nr 6467. Bilde av Irsk-rod-og-hvit-Setter, nr 6471. Bilde av Irsk-rod-og-hvit-Setter, nr 6470. Bilde av Irsk-rod-og-hvit-Setter, nr 2984. Bilde av Irsk-rod-og-hvit-Setter, nr 6477. Bilde av Irsk-rod-og-hvit-Setter, nr 6463. Bilde av Irsk-rod-og-hvit-Setter, nr 6476. Bilde av Irsk-rod-og-hvit-Setter, nr 6474. Bilde av Irsk-rod-og-hvit-Setter, nr 6465. Bilde av Irsk-rod-og-hvit-Setter, nr 6472. Bilde av Irsk-rod-og-hvit-Setter, nr 6466. Bilde av Irsk-rod-og-hvit-Setter, nr 6464. Bilde av Irsk-rod-og-hvit-Setter, nr 2985.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Irsk-rod-og-hvit-Setter, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Irsk-rod-og-hvit-Setter kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Irsk-rod-og-hvit-Setter:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Stående fuglehunder  (Gruppe 7)
Seksjon:
 Kveghunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 330

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Hann: 16-25 kg
Tispe: 16-25 kg

Høyde (cm):

Hann: 62-66 cm
Tispe: 57-61 cm

Farge(r):

Hvit med røde tegninger

Pelslengde:

Langhåret

Pels:

Glatt

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Mye

Fra DogLex

Fuglehunder
... noen fuglehundraser er: labradorer golden retrievere engelsk springer spaniel welsh sp...