Beskrivelser og opplevelser med Grand Griffon Vendén

Beskrivelse av Grand Griffon Vendén

Grand Griffon Vendéen er en fransk hunderase med røtter tilbake til middelalderen. Den er en stor og muskuløs jakthund med en karakteristisk ru pels som gir den et rustikt utseende. Pelsen kommer i ulike farger som sort, hvit og tan, og den krever regelmessig stell for å holde seg i god stand.

Grand Griffon Vendéen er en energisk og modig hund med en sterk vilje og et stort behov for aktivitet og trening. Den ble opprinnelig avlet for å jakte på vilt som rev og hjort, og den har en utmerket luktesans som gjør den til en god sporhund. På grunn av sin intelligens og iver kan den også være en god allround hund som kan delta i ulike former for hundesport og aktiviteter.

Som følge av sitt opprinnelige formål som jakthund har Grand Griffon Vendéen en tendens til å være selvstendig og uavhengig. Den kan være litt sta og vanskelig å trene for uerfarne hundeeiere, men med en konsekvent og positiv tilnærming kan den bli en lydig og lojal følgesvenn.

Alt i alt er Grand Griffon Vendéen en flott hunderase for aktive mennesker som er villige til å gi den nok tid og oppmerksomhet. Med sin styrke, utholdenhet og intelligens kan den være en utmerket følgesvenn for lange turer i skog og mark, og den vil sannsynligvis glede seg over å jobbe sammen med deg på en rekke spennende aktiviteter.

Bilder av Grand-Griffon-Vendén

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Grand-Griffon-Vendén, nr 8543. Bilde av Grand-Griffon-Vendén, nr 8542. Bilde av Grand-Griffon-Vendén, nr 8540. Bilde av Grand-Griffon-Vendén, nr 8541. Bilde av Grand-Griffon-Vendén, nr 8539.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Grand-Griffon-Vendén, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Grand-Griffon-Vendén kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Grand-Griffon-Vendén:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Drivende- og sporhunder  (Gruppe 6)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 282

Størrelse:

Stor

Vekt (kg):

Hann: 30-35 kg
Tispe: 30-35 kg

Høyde (cm):

Hann: 62-68 cm
Tispe: 60-65 cm

Farge(r):

Hvit/oransje, gyllen, tricolor, hvit og grå

Pelslengde:

Middels langt ti langt

Pels:

Raggete, bustete, stri med myk underull

Pelsstell:

Endel

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Endel