Beskrivelser og opplevelser med Groenendael

Beskrivelse av Groenendael

Groenendael er en hunderase som opprinnelig kommer fra Belgia. Den er en av fire varianter av Belgisk fårehund, og er kjent for sin intelligens, energi og arbeidsvilje.

Groenendael er en mellomstor til stor hund, med en elegant og muskuløs kroppsbygning. Den har en lang og fyldig pels som er helt svart, og ofte har den en karakteristisk krøll ved øret.

Disse hundene er svært intelligente og lærevillige, og trives best når de har en oppgave å utføre. De er flinke til å lære seg nye triks og kommandoer, og egner seg godt til både lydighetstrening og forskjellige former for hundesport.

Groenendael er også en aktiv hund som trenger mye mosjon og stimuli for å trives. De er flinke til å løpe og hoppe, og er derfor godt egnet for aktiviteter som agility, frisbee og lange turer i skog og mark.

Selv om Groenendael er en svært energisk hund, er den også kjent for sin lojalitet og hengivenhet overfor familien sin. De kan være reserverte mot fremmede, men med riktig sosialisering og trening kan de også være vennlige og omgjengelige mot nye mennesker.

Alt i alt er Groenendael en flott hunderase for aktive og engasjerte eiere som er villige til å investere tid og energi i å trene og aktivisere hunden sin.

Bilder av Groenendael

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Groenendael, nr 6228. Bilde av Groenendael, nr 8727. Iko Bilde av Groenendael, nr 184. Bilde av Groenendael, nr 188. En leken krabat Bilde av Groenendael, nr 6231. Bilde av Groenendael, nr 6225. Bilde av Groenendael, nr 8060. Bilde av Groenendael, nr 6229. Bilde av Groenendael, nr 6233. Bilde av Groenendael, nr 6222. Bilde av Groenendael, nr 6235. Bilde av Groenendael, nr 6226. Bilde av Groenendael, nr 192. Bilde av Groenendael, nr 6223. Bilde av Groenendael, nr 185. Bilde av Groenendael, nr 190. Bilde av Groenendael, nr 6237. Bilde av Groenendael, nr 6236. Bilde av Groenendael, nr 186. Bilde av Groenendael, nr 6221. Bilde av Groenendael, nr 6232. Bilde av Groenendael, nr 6220. Bilde av Groenendael, nr 6224. Bilde av Groenendael, nr 6238. Bilde av Groenendael, nr 191. Bilde av Groenendael, nr 6230. Bilde av Groenendael, nr 8059. Bilde av Groenendael, nr 6227. Bilde av Groenendael, nr 187. Bilde av Groenendael, nr 6234.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Groenendael, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Groenendael kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Groenendael:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Bruks-, hyrde- og gjeterhunder  (Gruppe 1)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 015

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Hann: 22-28kg
Tispe: 20-26kg

Høyde (cm):

Hann: 60-66cm
Tispe: 56-62cm

Farge(r):

Svart

Pelslengde:

Lang

Pels:

Myk overpels med mye underull

Pelsstell:

Endel

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Mye

Fra DogLex

Hundens-opprinnelse
...opprinnelsen hundens opprinnelse, eller rettere sagt ulvens utviklig til hund, startet trolig for ca. 60 000-1...
Hunderase
...hunderase og rasehund er begrep man gjerne bruker når en ønsker å beskrive såkalte ras...
Hva-er-en-hunderase?
...bruk av rasebegrepet i biologien begrepet «rase» er relativt upresist og har begrenset nytte i b...
Tamhund
...tamhund (canis lupus familiaris), i norge også kalt hund, bisk, bikkje, kjøter og menneskets beste venn, er i r...