Beskrivelser og opplevelser med Basset Hound

Beskrivelse av Basset Hound

Basset Hound er en populær hunderase som er kjent for sin karakteristiske kroppsbygning og sin gode luktesans. Denne rasen har et bredt hode med hengende ører og store, triste øyne som gir den et søtt og sjarmerende utseende. Basset Hound har en lang, kraftig kropp med korte, kraftige bein som gjør at den kan bevege seg sakte, men stabilt.

Rasen har en tett, kort pels som kan være i forskjellige farger, inkludert hvit og brun, sort og brun, eller trefarget med svart, brun og hvit. Basset Hound er kjent for å være en avslappet og vennlig hund, og den er ofte et populært valg som familiehund. Den har en tendens til å være sta og egenrådig, så trening og sosialisering er viktig for å få en lydig og veloppdragen hund.

Basset Hound har en utmerket luktesans og er ofte brukt som jakthund. Rasen er spesielt egnet for å jakte på småvilt som kaniner og vaskebjørner, men den er også brukt til å jakte på større dyr som hjort. På grunn av sin sterke luktesans er Basset Hound også brukt som sporhund og i redningsarbeid.

Som alle hunderaser, krever Basset Hound regelmessig mosjon og aktivitet for å holde seg sunn og lykkelig. Dette kan inkludere turer i nabolaget, lek i hagen, eller agilitytrening. Basset Hound kan være utsatt for noen helseproblemer, inkludert overvekt, øreinfeksjoner, og problemer med ryggen på grunn av sin lange kropp. Det er derfor viktig å sørge for at hunden får riktig ernæring og tilstrekkelig med veterinærpleie gjennom livet.

Bilder av Basset-Hound

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Basset-Hound, nr 8218. Bilde av Basset-Hound, nr 8213. Bilde av Basset-Hound, nr 8216. Bilde av Basset-Hound, nr 1707. Bilde av Basset-Hound, nr 5336. Bilde av Basset-Hound, nr 1698. Bilde av Basset-Hound, nr 5326. Bilde av Basset-Hound, nr 1697. Bilde av Basset-Hound, nr 1696. Bilde av Basset-Hound, nr 1699. Bilde av Basset-Hound, nr 5334. Bilde av Basset-Hound, nr 8215. Bilde av Basset-Hound, nr 5337. Bilde av Basset-Hound, nr 8219. Bilde av Basset-Hound, nr 5331. Bilde av Basset-Hound, nr 1701. Bilde av Basset-Hound, nr 5329. Bilde av Basset-Hound, nr 5327. Bilde av Basset-Hound, nr 8212. Bilde av Basset-Hound, nr 5332. Bilde av Basset-Hound, nr 1704. Bilde av Basset-Hound, nr 1700. Bilde av Basset-Hound, nr 8217. Bilde av Basset-Hound, nr 5330. Bilde av Basset-Hound, nr 8214. Bilde av Basset-Hound, nr 1703. Bilde av Basset-Hound, nr 5335. Bilde av Basset-Hound, nr 1705. Bilde av Basset-Hound, nr 5333. Bilde av Basset-Hound, nr 8211. Bilde av Basset-Hound, nr 1702.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Basset-Hound, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Basset-Hound kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Basset-Hound:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Drivende- og sporhunder  (Gruppe 6)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 163

Størrelse:

Stor

Vekt (kg):

Hann: 25-35kg
Tispe: 23-33kg

Høyde (cm):

Hann: 33-38cm
Tispe: 32-36cm

Farge(r):

rød, hvit og sort / med flere

Pelslengde:

Kort

Pels:

tett, kort og glatt

Pelsstell:

en del

Allergi:

ja

Aktivitet:

Aktiv