Beskrivelser og opplevelser med Ariégois

Beskrivelse av Ariégois

Ariégois er en hunderase som stammer fra fjellområdene i de franske Pyreneene. Denne rasen er en sterk og atletisk hund med en middels stor kropp og en livlig personlighet.

Ariégois har en kort og tett pels som kommer i en rekke farger, inkludert svart, hvit og brun. Den har karakteristiske, lange ører som henger ned langs siden av hodet.

Disse hundene ble tradisjonelt brukt som jakthunder på bjørn, hjort og villsvin, men i dag er de også populære som følgesvenner og familiehunder. Ariégois er kjent for å være lojale og intelligente, men kan også være sta og selvstendige.

De trenger mye mosjon og stimulering for å holde seg lykkelige og sunne. Ariégois kan være litt reservert overfor fremmede, men med riktig sosialisering kan de bli veldig vennlige mot både mennesker og andre dyr.

Bilder av Ariégois

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Ariégois, nr 542. Bilde av Ariégois, nr 543. Bilde av Ariégois, nr 540. Bilde av Ariégois, nr 538. Bilde av Ariégois, nr 539. Bilde av Ariégois, nr 544.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Ariégois, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Ariégois kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Ariégois:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Drivende- og sporhunder  (Gruppe 6)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 020

Størrelse:

stor

Vekt (kg):

Hann: 30kg
Tispe: 30kg

Høyde (cm):

Hann: 55-60cm
Tispe: 55-60cm

Farge(r):

tricolor, mest sort og tan på hodet

Pelslengde:

Kort

Pels:

myk, glatt

Pelsstell:

Endel

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Mye

Fra DogLex

Stovere
...støvere (av tysk stöbern, som betyr å jage opp eller fyke etter), er en gruppe med drivende jakthunder som j...