Beskrivelser og opplevelser med Podengo Portugues

Beskrivelse av Podengo Portugues

Podengo Português er en hunderase som opprinnelig kommer fra Portugal og har blitt avlet i flere århundrer. Denne rasen finnes i tre størrelser: Grande (stor), Medio (middels) og Pequeno (liten).

Podengo Português er en spinkel og muskuløs hund med et langt hode og store ører som står oppreist. Den har en kort, tett og glatt pels i forskjellige farger som fawn, sort eller brun med hvite markeringer.

Denne rasen er kjent for sin utholdenhet og allsidighet. Podengo Português ble avlet som en jakthund og er spesielt flink til å jakte på kaniner og harer. Den har en sterk luktesans og en god hørsel, noe som gjør den til en flott jakthund.

Podengo Português er også en flott familiehund som er kjærlig og lojal mot sin eier. Den trives godt sammen med barn og andre dyr, men kan være noe reservert ovenfor fremmede.

Denne rasen krever moderat med trening og mosjon, og trives best når den får være med sin eier på lange turer. Podengo Português er en sunn og hardfør rase med en forventet levetid på mellom 12-14 år.

Bilder av Podengo-Portugues

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Podengo-Portugues, nr 3593. Bilde av Podengo-Portugues, nr 3604. Bilde av Podengo-Portugues, nr 3600. Bilde av Podengo-Portugues, nr 3595. Bilde av Podengo-Portugues, nr 3606. Bilde av Podengo-Portugues, nr 3601. Bilde av Podengo-Portugues, nr 3596. Bilde av Podengo-Portugues, nr 3592. Bilde av Podengo-Portugues, nr 3603. Bilde av Podengo-Portugues, nr 3602. Bilde av Podengo-Portugues, nr 3599. Bilde av Podengo-Portugues, nr 3597. Bilde av Podengo-Portugues, nr 3594. Bilde av Podengo-Portugues, nr 3605. Bilde av Podengo-Portugues, nr 3598.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Podengo-Portugues, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Podengo-Portugues kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Podengo-Portugues:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Spisshunder  (Gruppe 5)
Seksjon:
 Primitive jakthundraser

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 094

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Farge(r):

Gul og fawn (gulrød) med lysere og mørkere nyanser med sorte skiftninger, sort (gråsort eller bleket), ensfarget med eller uten hvite tegninger. Grunnfargen kan også være hvit med tegninger i tidligere nevnte farger.

Pelslengde:

Kort eller lang

Pels:

Glatthåret eller ruhåret/langhåret.

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Endel