Beskrivelser og opplevelser med Lakeland Terrier

Beskrivelse av Lakeland Terrier

Lakeland Terrier er en energisk og modig hunderase som opprinnelig kommer fra England. Denne rasen er en del av terrier-gruppen og er kjent for sitt livlige og lekne temperament. Lakeland Terrieren er også en utmerket jakthund og kan jakte på smådyr som rotter og mus.

Lakeland Terrier har en karakteristisk utseende med lang, tett pels som er ru og hard å ta på. Pelsen kan være i forskjellige farger, inkludert sort, blå, rød eller hvit, ofte med tan-farge markeringer. Rasen er en mellomstor hund, vanligvis veier mellom 7-8 kilo og er ca 33-38 cm høy ved skuldrene.

Disse hundene har et sterkt og uavhengig temperament, men er også lojale og hengivne til sine eiere. De kan være en god følgesvenn for aktive og engasjerte eiere som kan gi dem tilstrekkelig mosjon og mentalt stimuli. Lakeland Terrieren kan også være en utmerket familiehund, men de trenger tidlig sosialisering for å bli vant til barn og andre dyr.

Sammenfattet er Lakeland Terrier en modig, livlig og lojal hunderase med et karakteristisk utseende og sterkt personlighet. Med riktig trening, mosjon og stimulering, kan denne rasen være en utmerket følgesvenn og jakthund.

Bilder av Lakeland-Terrier

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Lakeland-Terrier, nr 3355. Bilde av Lakeland-Terrier, nr 3360. Bilde av Lakeland-Terrier, nr 3357. Bilde av Lakeland-Terrier, nr 3352. Bilde av Lakeland-Terrier, nr 3356. Bilde av Lakeland-Terrier, nr 3351. Bilde av Lakeland-Terrier, nr 3359. Bilde av Lakeland-Terrier, nr 3358. Bilde av Lakeland-Terrier, nr 3353. Bilde av Lakeland-Terrier, nr 3354.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Lakeland-Terrier, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Lakeland-Terrier kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Lakeland-Terrier:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Terriere  (Gruppe 3)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 070

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Hann: 7,7 kg
Tispe: 6,8 kg

Høyde (cm):

Hann: Maks 37 cm
Tispe: Maks 37 cm

Farge(r):

Mange typer

Pelslengde:

kort

Pels:

Tett, hard

Pelsstell:

Middels

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Mye