Beskrivelser og opplevelser med Cairn Terrier

Beskrivelse av Cairn Terrier

Cairn Terrier er en liten og robust hunderase som har sin opprinnelse fra Skottland. Denne rasen har en tett og værbestandig pels som er rufsete og kommer i fargene sand, grå, rød eller sort.

Cairn Terrieren er en aktiv og modig hund som trives godt med å være ute i naturen og utforske omgivelsene. Den har også en nysgjerrig og livlig personlighet som gjør den til en populær følgesvenn og familiehund.

Selv om Cairn Terrieren er en liten hund, er den likevel relativt sterk og har god utholdenhet. Denne rasen er kjent for å være smart og lærevillig, men kan også ha en sterk vilje og være sta til tider. Det er derfor viktig å ha konsekvent trening og et fast lederskap for å få det beste ut av denne hunden.

Cairn Terrieren trives godt med både voksne og barn, men kan være reservert overfor fremmede. Den er også en god vakt- og alarmhund som vil varsle eierne om uventede lyder eller besøkende.

Alt i alt er Cairn Terrieren en sjarmerende og livlig hunderase som vil passe godt inn i en aktiv familie eller for noen som søker en følgesvenn som kan tilby mye personlighet og sjarm.

Bilder av Cairn-Terrier

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Cairn-Terrier, nr 2073. Bilde av Cairn-Terrier, nr 8165. Bilde av Cairn-Terrier, nr 2071. Bilde av Cairn-Terrier, nr 2064. Bilde av Cairn-Terrier, nr 2063. Bilde av Cairn-Terrier, nr 8173. Bilde av Cairn-Terrier, nr 8169. Bilde av Cairn-Terrier, nr 8171. Bilde av Cairn-Terrier, nr 8168. Bilde av Cairn-Terrier, nr 8170. Bilde av Cairn-Terrier, nr 2078. Bilde av Cairn-Terrier, nr 8167. Bilde av Cairn-Terrier, nr 2065. Bilde av Cairn-Terrier, nr 8174. Bilde av Cairn-Terrier, nr 2076. Bilde av Cairn-Terrier, nr 2070. Bilde av Cairn-Terrier, nr 2068. Bilde av Cairn-Terrier, nr 2062. Bilde av Cairn-Terrier, nr 8166. Bilde av Cairn-Terrier, nr 2077. Bilde av Cairn-Terrier, nr 2067. Bilde av Cairn-Terrier, nr 8177. Bilde av Cairn-Terrier, nr 2066. Bilde av Cairn-Terrier, nr 8164. Bilde av Cairn-Terrier, nr 8175. Bilde av Cairn-Terrier, nr 8176.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Cairn-Terrier, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Cairn-Terrier kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Cairn-Terrier:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Terriere  (Gruppe 3)
Seksjon:
 Sennenhundene

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 004

Størrelse:

Liten

Vekt (kg):

Hann: 6-7,5 kg
Tispe: 6-7,5 kg

Høyde (cm):

Hann: 28-31 cm
Tispe: 28-31 cm

Farge(r):

Krem,hvetefarge,rød,grå-til svart. Brindle i alle farger.

Pels:

Stri dekkpels med bløt, tett og kort underull

Pelsstell:

Endel

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Mye