Beskrivelser og opplevelser med Border Terrier

Beskrivelse av Border Terrier

Border Terrier er en liten og robust hunderase som opprinnelig kommer fra grenseområdene mellom England og Skottland. Denne rasen er kjent for sin intelligens, energi og enestående jaktferdigheter.

Border Terrier har en tett, værbestandig pels som vanligvis er gråbrun, blågrå eller rødbrun i fargen. Pelsen krever minimalt med stell, men bør børstes jevnlig for å holde den sunn og glansfull.

Disse hundene er kjent for å være livlige og modige, samtidig som de er hengivne og lojale overfor eierne sine. De er flinke til å tilpasse seg forskjellige livsstiler og passer godt inn i familier med barn og andre kjæledyr.

Border Terrier har også en sterk jaktinstinkt, og kan være tilbøyelige til å forfølge små dyr hvis de får sjansen. Det er derfor viktig å trene og sosialisere dem tidlig, og å gi dem tilstrekkelig mosjon og mentalt stimulerende aktiviteter.

Alt i alt er Border Terrier en flott hunderase for de som ønsker en intelligent, energisk og kjærlig følgesvenn som er villig til å tilpasse seg en rekke livsstiler.

Bilder av Border-Terrier

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Border-Terrier, nr 5494. Bilde av Border-Terrier, nr 1873. Bilde av Border-Terrier, nr 5487. Bilde av Border-Terrier, nr 5488. Bilde av Border-Terrier, nr 5496. Bilde av Border-Terrier, nr 1867. Bilde av Border-Terrier, nr 1866. Bilde av Border-Terrier, nr 1864. Bilde av Border-Terrier, nr 5489. Bilde av Border-Terrier, nr 5486. Bilde av Border-Terrier, nr 5491. Bilde av Border-Terrier, nr 1870. Bilde av Border-Terrier, nr 5495. Bilde av Border-Terrier, nr 5492. Bilde av Border-Terrier, nr 1872. Bilde av Border-Terrier, nr 5498. Bilde av Border-Terrier, nr 1863. Bilde av Border-Terrier, nr 5490. Bilde av Border-Terrier, nr 1868. Bilde av Border-Terrier, nr 1869. Bilde av Border-Terrier, nr 5493. Bilde av Border-Terrier, nr 1862. Bilde av Border-Terrier, nr 5485. Bilde av Border-Terrier, nr 1871. Bilde av Border-Terrier, nr 1865.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Border-Terrier, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Border-Terrier kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Border-Terrier:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Terriere  (Gruppe 3)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 010

Størrelse:

Liten

Vekt (kg):

Hann: 5-7 kg
Tispe: 5-7 kg

Høyde (cm):

Hann: ca 35 cm
Tispe: ca 35 cm

Farge(r):

rød, hvetefarget, grå og tan eller blå og tan

Pelslengde:

Medium

Pels:

stri med underull

Pelsstell:

Endel

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Mye