Beskrivelser og opplevelser med Bedlington Terrier

Beskrivelse av Bedlington Terrier

Bedlington Terrier er en hunderase som har en karakteristisk ullaktig pels og en slank, muskuløs kropp. Rasen er opprinnelig fra Nord-England, der den ble avlet for å jakte på rotter og mår.

Bedlington Terrier er en mellomstor hund som vanligvis veier mellom 7 og 10 kg, og er mellom 38 og 43 cm høy ved skulderen. De har en lang, smal snute og store ører som er trekantede og henger ned langs hodet. Rasen er kjent for sitt myke og milde utseende, og mange mener at de ligner på små lam.

Personlighetsmessig er Bedlington Terrier kjent for å være en energisk og leken hund. De har en sterk jaktinstinkt og liker å være aktive utendørs. De er også svært lojale mot sine eiere og kan være litt reservert mot fremmede.

Bedlington Terrier har behov for regelmessig pelsstell, da de har en ullaktig pels som kan bli flokete hvis den ikke blir børstet jevnlig. De er også utsatt for visse helseproblemer, som for eksempel leverproblemer og øyesykdommer, så det er viktig å følge med på hundens helse og ta den til veterinær jevnlig.

Samlet sett er Bedlington Terrier en søt og leken hund som er godt egnet for eiere som kan gi dem mye oppmerksomhet og mosjon. De trives best i en aktiv familie med god plass til å løpe og leke, og med eiere som kan gi dem den oppmerksomheten og omsorgen de trenger.

Bilder av Bedlington-Terrier

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Bedlington-Terrier, nr 5379. Bilde av Bedlington-Terrier, nr 5374. Bilde av Bedlington-Terrier, nr 1751. Bilde av Bedlington-Terrier, nr 5377. Bilde av Bedlington-Terrier, nr 1753. Bilde av Bedlington-Terrier, nr 1742. Bilde av Bedlington-Terrier, nr 1737. Bilde av Bedlington-Terrier, nr 1736. Bilde av Bedlington-Terrier, nr 5373. Bilde av Bedlington-Terrier, nr 1745. Bilde av Bedlington-Terrier, nr 1747. Bilde av Bedlington-Terrier, nr 5375. Bilde av Bedlington-Terrier, nr 5371. Bilde av Bedlington-Terrier, nr 1750. Bilde av Bedlington-Terrier, nr 5380. Bilde av Bedlington-Terrier, nr 1738. Bilde av Bedlington-Terrier, nr 1744. Bilde av Bedlington-Terrier, nr 1746. Bilde av Bedlington-Terrier, nr 1739. Bilde av Bedlington-Terrier, nr 1735. Bilde av Bedlington-Terrier, nr 1749. Bilde av Bedlington-Terrier, nr 1748. Bilde av Bedlington-Terrier, nr 1741. Bilde av Bedlington-Terrier, nr 1752. Bilde av Bedlington-Terrier, nr 5378. Bilde av Bedlington-Terrier, nr 5376. Bilde av Bedlington-Terrier, nr 1754.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Bedlington-Terrier, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Bedlington-Terrier kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Bedlington-Terrier:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Terriere  (Gruppe 3)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 009

Størrelse:

Liten

Vekt (kg):

Hann: 8-11kg
Tispe: 8-11kg

Høyde (cm):

Hann: 38-43 cm
Tispe: 37-41 cm

Farge(r):

Blå, sand, lever med eller uten tanfarge

Pelslengde:

Kort

Pels:

Tykk, krøllete, bløt

Pelsstell:

Endel

Allergi:

Nei

Aktivitet:

Endel