Beskrivelser og opplevelser med Australsk Terrier

Beskrivelse av Australsk Terrier

Australsk Terrier er en liten, robust hunderase som oppsto i Australia på midten av 1800-tallet. Den er en arbeidshund og ble opprinnelig avlet for å jakte på rotter og slanger på gårdene i det australske landskapet.

Rasen er kjent for å være svært aktiv og energisk, og er en utmerket følgesvenn for personer som liker utendørsaktiviteter som turgåing og løping. Australske Terriere er også utmerkede familiehunder og trives godt i selskap med både voksne og barn.

De har en tett og værbestandig pels som kan være sort, sølv eller blå. Pelsen krever moderat vedlikehold og bør børstes jevnlig for å hindre floker og holde pelsen sunn og skinnende.

Australske Terriere er kjent for å være stolte og selvstendige hunder, og trenger en konsekvent og positiv trening for å lykkes som familiehunder. De er intelligente og lærevillige, og kan lære en rekke triks og kommandoer.

I tillegg til å være flinke til å jakte på rotter og slanger, har Australske Terriere også vist seg å være flinke til andre aktiviteter som spor, lydighet og agility. De har også en sterk beskytterinstinkt, og vil beskytte sine eiere og eiendom med styrke og utholdenhet.

Samlet sett er Australsk Terrier en livlig, aktiv og trofast hunderase som er perfekt for aktive familier som liker å tilbringe tid utendørs.

Bilder av Australsk-Terrier

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Australsk-Terrier, nr 1546. Bilde av Australsk-Terrier, nr 1551. Bilde av Australsk-Terrier, nr 8308. Bilde av Australsk-Terrier, nr 1563. Bilde av Australsk-Terrier, nr 8310. Bilde av Australsk-Terrier, nr 1556. Bilde av Australsk-Terrier, nr 8305. Bilde av Australsk-Terrier, nr 1558. Bilde av Australsk-Terrier, nr 8309. Bilde av Australsk-Terrier, nr 1552. Bilde av Australsk-Terrier, nr 1557. Bilde av Australsk-Terrier, nr 8311. Bilde av Australsk-Terrier, nr 1561. Bilde av Australsk-Terrier, nr 1553. Bilde av Australsk-Terrier, nr 1548. Bilde av Australsk-Terrier, nr 1545. Bilde av Australsk-Terrier, nr 1549. Bilde av Australsk-Terrier, nr 1562. Bilde av Australsk-Terrier, nr 1560. Bilde av Australsk-Terrier, nr 8306. Bilde av Australsk-Terrier, nr 1550. Bilde av Australsk-Terrier, nr 1555. Bilde av Australsk-Terrier, nr 8307. Bilde av Australsk-Terrier, nr 1547.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Australsk-Terrier, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Australsk-Terrier kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Australsk-Terrier:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Terriere  (Gruppe 3)
Seksjon:
 Sennenhundene

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 008

Størrelse:

Liten

Vekt (kg):

Hann: 7-9
Tispe: 6-8

Høyde (cm):

Hann: 25-30
Tispe: 22-28

Farge(r):

Blue/tan, rød og sandfarget

Pelslengde:

Kort/mellom

Pels:

stri, silkemyk på hodet

Pelsstell:

Mye

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Endel