Beskrivelser og opplevelser med Østerriksk Pinscher

Beskrivelse av Østerriksk Pinscher

Østerriksk Pinscher er en mellomstor hunderase som har sitt opphav i Østerrike. Denne rasen har en muskuløs og atletisk kropp, med en kort og glatt pels som kan være rød, sort eller brun. Østerriksk Pinscher har en veldig spesiell ansiktsform med en bred snute og små ører som står oppreist.

Disse hundene er kjent for å være svært intelligente og lojale. De er også modige og aktive, og trenger derfor mye mosjon og mental stimulering. Østerriksk Pinscher er gode voktere og vil alltid beskytte sin familie og sitt territorium.

Denne rasen er generelt sunn og har en forventet levetid på 12-14 år. De kan imidlertid være utsatt for noen helseproblemer, inkludert hofteleddsdysplasi og øyeproblemer.

Østerriksk Pinscher er en flott familiehund for de som leter etter en aktiv og lojal følgesvenn. De er godt egnet for folk som har erfaring med å trene hunder og kan gi dem den fysiske og mentale treningen de trenger.

Bilder av Osterriksk-Pinscher

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Osterriksk-Pinscher, nr 782. Bilde av Osterriksk-Pinscher, nr 788. Bilde av Osterriksk-Pinscher, nr 783. Bilde av Osterriksk-Pinscher, nr 787. Bilde av Osterriksk-Pinscher, nr 781. Bilde av Osterriksk-Pinscher, nr 785. Bilde av Osterriksk-Pinscher, nr 784. Bilde av Osterriksk-Pinscher, nr 780. Bilde av Osterriksk-Pinscher, nr 786.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Osterriksk-Pinscher, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Osterriksk-Pinscher kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Osterriksk-Pinscher:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Pinscher-, schnauzer-, molosser og sennenhunder  (Gruppe 2)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 064

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Farge(r):

rødbrun, brungul, hjorterød, sort med tan

Pelslengde:

kort til middels lang

Pels:

Tett dobbel pels

Allergi:

endel

Aktivitet:

Middels