Beskrivelser og opplevelser med Spansk Mastiff

Beskrivelse av Spansk Mastiff

Spansk mastiff, også kjent som Mastín Español på spansk, er en stor hunderase som stammer fra Spania. Disse hundene er kjent for sin imponerende størrelse og kraftige kroppsbygning. Hannene kan veie opp mot 100 kg og være opptil 80 cm høye ved skulderen, mens tispene er litt mindre.

Spansk mastiff har en tykk, pelsaktig frakk som vanligvis er i fargene beige, grå eller brun. De har store, hengende ører og en bred, kort snute. Øynene er vanligvis mørke og uttrykksfulle. Denne rasen har også en kraftig og muskuløs hals som bidrar til deres imponerende utseende.

Spansk mastiff er en lojal og beskyttende rase som er kjent for å være god mot barn og sin familie. De kan imidlertid være reserverte mot fremmede og potensielle trusler. På grunn av deres størrelse og beskyttende natur, er det viktig å trene og sosialisere disse hundene godt fra en tidlig alder.

Denne rasen har også en tendens til å være ganske rolig og avslappet, og trives godt som en innekjæledyr så lenge de får nok mosjon og oppmerksomhet. Spansk mastiff er også kjent for å være gode voktere, og deres imponerende størrelse og kraft gjør dem til en ideell vakthund for eiendommer eller større områder.

Bilder av Spansk-Mastiff

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Spansk-Mastiff, nr 1248. Bilde av Spansk-Mastiff, nr 1256. Bilde av Spansk-Mastiff, nr 1249. Bilde av Spansk-Mastiff, nr 1252. Bilde av Spansk-Mastiff, nr 1253. Bilde av Spansk-Mastiff, nr 1247. Bilde av Spansk-Mastiff, nr 1250. Bilde av Spansk-Mastiff, nr 1257. Bilde av Spansk-Mastiff, nr 1254. Bilde av Spansk-Mastiff, nr 1251. Bilde av Spansk-Mastiff, nr 1255.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Spansk-Mastiff, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Spansk-Mastiff kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Spansk-Mastiff:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Pinscher-, schnauzer-, molosser og sennenhunder  (Gruppe 2)
Seksjon:
 Kveghunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 091

Størrelse:

Gigant

Vekt (kg):

Hann: 55-65kg
Tispe: 50-55kg

Høyde (cm):

Hann: 77cm +
Tispe: 72cm +

Farge(r):

gul,rødbrun,rød,sort,ulvegrå

Pelslengde:

midels lang

Pels:

tung,tett,midelslang,slett

Pelsstell:

Endel

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Endel