Beskrivelser og opplevelser med Smoushond

Beskrivelse av Smoushond

Smoushond, også kjent som Nederlandsk Smoushond, er en liten hunderase som opprinnelig kommer fra Nederland. Rasen har en robust kroppsbygning og et karakteristisk skjegg som gir den et uttrykksfullt utseende.

Smoushond har en rufsete pels som er ganske grov å ta på og kommer i farger som gulbrun eller gråbrun. Denne rasen krever regelmessig pelsstell for å holde pelsen sunn og fri for floker.

Smoushond er kjent for å være en aktiv, leken og energisk hund som trenger mye mosjon og stimulering. De trives godt i familier og er kjent for å være veldig lojale og hengivne mot eierne sine.

På grunn av sin intelligens og lærevillighet er Smoushond også en populær hund å trene og kan lære mange triks og kommandoer. Imidlertid kan denne rasen være sta og trenger derfor en bestemt og konsekvent trening.

Alt i alt er Smoushond en søt og livlig hunderase som passer godt for aktive eiere som kan gi dem den oppmerksomheten og treningen de trenger.

Bilder av Smoushond

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Smoushond, nr 779. Bilde av Smoushond, nr 773. Bilde av Smoushond, nr 776. Bilde av Smoushond, nr 774. Bilde av Smoushond, nr 770. Bilde av Smoushond, nr 775. Bilde av Smoushond, nr 777. Bilde av Smoushond, nr 772.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Smoushond, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Smoushond kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Smoushond:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Pinscher-, schnauzer-, molosser og sennenhunder  (Gruppe 2)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 308

Vekt (kg):

Hann: 9-10 kg
Tispe: 9-10 kg

Høyde (cm):

Hann: 37-42 cm
Tispe: 35-40 cm

Farge(r):

ensfarget gul i alle nyanser

Pelslengde:

4-7 cm

Pels:

stri,hard,rett,ett bustete intrykk

Fra DogLex

Vakt--og-vokterhunder
...vakt- og vokterhunder er en gruppe hunderaser som stort sett inkluderer storeraser som pinscher-, schnauzer-,...