Beskrivelser og opplevelser med Rottweiler

Beskrivelse av Rottweiler

Rottweiler er en stor og kraftig hunderase med en imponerende tilstedeværelse. De er kjent for sitt sterke og muskuløse bygg, med en bred brystkasse og kraftige bein. Pelsen er kort og glatt, og kan være i fargene sort eller mørkebrun med markeringer i rust eller lysebrun.

Rottweilerne har et sterkt og selvsikkert temperament, og kan være svært lojale og hengivne til sin eier og familie. De kan også være beskyttende og territoriale, og er derfor ansett som gode vakthunder. Rottweilere er også kjent for å være intelligente og lærevillige, og er derfor godt egnet til trening og arbeid.

Til tross for deres tøffe utseende, er rottweilere kjent for å være vennlige og kjærlige mot sine eiere og andre familiemedlemmer. Med riktig trening og sosialisering kan de også være gode med barn og andre dyr. Som med alle hunderaser er det viktig å huske på at hvert individ er unikt, og at deres personlighet og atferd kan variere.

Bilder av Rottweiler

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Rottweiler, nr 8210. Bilde av Rottweiler, nr 7819. Bilde av Rottweiler, nr 1137. Bilde av Rottweiler, nr 1135. Bilde av Rottweiler, nr 1145. Bilde av Rottweiler, nr 1146. Bilde av Rottweiler, nr 1133. Bilde av Rottweiler, nr 1132. Bilde av Rottweiler, nr 1144. Bilde av Rottweiler, nr 1139. Bilde av Rottweiler, nr 8209. Bilde av Rottweiler, nr 1129. Bilde av Rottweiler, nr 1143. Bilde av Rottweiler, nr 1134. Bilde av Rottweiler, nr 1127. Bilde av Rottweiler, nr 7822. Bilde av Rottweiler, nr 1142. Bilde av Rottweiler, nr 8203. Bilde av Rottweiler, nr 7814. Bilde av Rottweiler, nr 7815. Bilde av Rottweiler, nr 1140. Bilde av Rottweiler, nr 1138. Bilde av Rottweiler, nr 1141. Bilde av Rottweiler, nr 1131. Bilde av Rottweiler, nr 8202. Bilde av Rottweiler, nr 7820. Bilde av Rottweiler, nr 1136. Bilde av Rottweiler, nr 8204. Bilde av Rottweiler, nr 1128. Bilde av Rottweiler, nr 7816. Bilde av Rottweiler, nr 8206. Bilde av Rottweiler, nr 8207. Bilde av Rottweiler, nr 8208.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Rottweiler, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Rottweiler kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Rottweiler:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Pinscher-, schnauzer-, molosser og sennenhunder  (Gruppe 2)
Seksjon:
 Kveghunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 147

Størrelse:

Stor

Vekt (kg):

Hann: 50–58 kg
Tispe: 40–48 kg

Høyde (cm):

Hann: 61-68 cm
Tispe: 56-61 cm

Farge(r):

Sort

Pelslengde:

Korthåret

Pels:

Glatt

Pelsstell:

MIddels

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Mye

Fra DogLex

Brukshund
...pr. definisjon blir da en brukshund en hund som brukes til noe praktisk. således må man også...
Familiehund
... eieransvaret å være eller å bli hundeeier betyr at man påtar seg et mangeårig ...
Hundebitt
...hundebitt er et utbredt problem i hele verden. hvert år blir mange hundre tusen mennesker bitt. stati...
Molosser
...molosser er betegnelsen på en gruppe hunder med tung og massiv kroppsbygning. andre ord for molosser er mastif...
Pariahunder
...pariahunder (av tamilsk paraiyar, som betyr omstreifende og egentlig refererer til en tamilsk folkegruppe av k...
Sennenhunder
...sennenhunder er også kjent som sveitsiske kveghunder. det er en gruppe med tradisjonelle gårds- og kveghunder ...
Vakt--og-vokterhunder
...vakt- og vokterhunder er en gruppe hunderaser som stort sett inkluderer storeraser som pinscher-, schnauzer-, ...