Beskrivelser og opplevelser med Australian Kelpie

Beskrivelse av Australian Kelpie

Australian Kelpie er en mellomstor hunderase som opprinnelig kommer fra Australia. Den er kjent for sin intelligens, energi og utholdenhet. Kelpien er en allsidig arbeidshund som tradisjonelt har blitt brukt til å hjelpe med å drive sauer på australske gårder, men den er også flink til å utføre andre oppgaver som for eksempel å jakte, vokte og utføre redningsarbeid.

Kelpien har en kort, tett og værbestandig pels i forskjellige farger, som sort, rød, blått eller fawn. Den har typisk oppreiste ører og en oppmerksomt ansikt.

Som en intelligent og energisk hund er Kelpien en god følgesvenn for aktive mennesker som liker å trene og være i aktivitet. Den trenger mye mosjon og mental stimulering for å trives, og vil ikke være fornøyd med et stillesittende liv.

Australian Kelpie er også kjent for å være en lojal og pålitelig hund som knytter sterke bånd med sin eier og familie.

Bilder av Australian-Kelpie

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Australian-Kelpie, nr 70. Australian Kelpie gjeter sauer Bilde av Australian-Kelpie, nr 5262. Bilde av Australian-Kelpie, nr 8431. Bilde av Australian-Kelpie, nr 65. Ligger og koser seg etter lek Bilde av Australian-Kelpie, nr 5258. Bilde av Australian-Kelpie, nr 8439. Bilde av Australian-Kelpie, nr 8437. Bilde av Australian-Kelpie, nr 5263. Bilde av Australian-Kelpie, nr 8432. Bilde av Australian-Kelpie, nr 8435. Bilde av Australian-Kelpie, nr 8438. Bilde av Australian-Kelpie, nr 5257. Bilde av Australian-Kelpie, nr 5254. Bilde av Australian-Kelpie, nr 67. Australian Kelpie noen uker gammel Bilde av Australian-Kelpie, nr 8440. Bilde av Australian-Kelpie, nr 62. Ung Kelpie Bilde av Australian-Kelpie, nr 5261. Bilde av Australian-Kelpie, nr 5264. Bilde av Australian-Kelpie, nr 8436. Bilde av Australian-Kelpie, nr 69. Australian Kelpie Bilde av Australian-Kelpie, nr 8434. Bilde av Australian-Kelpie, nr 63. Australian Kelpie stående Bilde av Australian-Kelpie, nr 8433. Bilde av Australian-Kelpie, nr 5256. Bilde av Australian-Kelpie, nr 68. Australian Kelpie i stand Bilde av Australian-Kelpie, nr 5255. Bilde av Australian-Kelpie, nr 5253. Bilde av Australian-Kelpie, nr 66. Portrett av en Australian Kelpie Bilde av Australian-Kelpie, nr 5259.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Australian-Kelpie, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Australian-Kelpie kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Australian-Kelpie:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Bruks-, hyrde- og gjeterhunder  (Gruppe 1)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 293

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Hann: 14 - 21 kg
Tispe: 14 - 21 kg

Høyde (cm):

Hann: 46 - 51 cm
Tispe: 43 - 48 cm

Farge(r):

Svart, svart & tan, rød, rød & tan, sjokoladebrun, fawn og blå.

Pelslengde:

Kort til middels

Pels:

Tett, rett, hard og flattliggende

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Svært aktiv