Beskrivelser og opplevelser med Pyreneerhund

Beskrivelse av Pyreneerhund

Pyreneerhund er en stor og majestetisk hunderase med opprinnelse fra Pyreneene, et fjellområde som strekker seg mellom Frankrike og Spania. Denne rasen er en vakthund av gammel type, og den har blitt brukt som sauehund i mange århundrer.

Pyreneerhunden har et imponerende utseende med sin store størrelse og kraftige kroppsbygning. Den har en tykk og værbestandig pels som kan være hvit, krem, grå eller beige. Pelsen er lang og silkeaktig, og krever regelmessig stell for å unngå floker og knuter.

Denne rasen er kjent for sin lojale og intelligente personlighet. Pyreneerhunden er en beskyttende og tilbaketrukket hund som kan være reservert ovenfor fremmede. Den har en sterk vilje og trenger en eier som kan gi den tydelige grenser og klare lederskap.

Pyreneerhunden krever mye mosjon og aktivitet, og trives best med en aktiv eier som kan tilby lange turer og lek. Den er også kjent for sin gode helse og lange levetid. Pyreneerhunden er en flott familiehund for de som er villige til å investere tid og ressurser i dens opplæring og trening.

Bilder av Pyreneerhund

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Pyreneerhund, nr 1088. Bilde av Pyreneerhund, nr 8615. Bilde av Pyreneerhund, nr 8621. Bilde av Pyreneerhund, nr 8628. Bilde av Pyreneerhund, nr 8614. Bilde av Pyreneerhund, nr 1093. Bilde av Pyreneerhund, nr 8620. Bilde av Pyreneerhund, nr 8623. Bilde av Pyreneerhund, nr 8624. Bilde av Pyreneerhund, nr 1098. Bilde av Pyreneerhund, nr 8618. Bilde av Pyreneerhund, nr 8627. Bilde av Pyreneerhund, nr 8625. Bilde av Pyreneerhund, nr 1097. Bilde av Pyreneerhund, nr 1090. Bilde av Pyreneerhund, nr 8629. Bilde av Pyreneerhund, nr 8626. Bilde av Pyreneerhund, nr 8619. Bilde av Pyreneerhund, nr 1092. Bilde av Pyreneerhund, nr 1091. Bilde av Pyreneerhund, nr 1099. Bilde av Pyreneerhund, nr 8613. Bilde av Pyreneerhund, nr 8616. Bilde av Pyreneerhund, nr 8622. Bilde av Pyreneerhund, nr 1089. Bilde av Pyreneerhund, nr 1096.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Pyreneerhund, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Pyreneerhund kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Pyreneerhund:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Pinscher-, schnauzer-, molosser og sennenhunder  (Gruppe 2)
Seksjon:
 Kveghunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 137

Størrelse:

Gigant

Vekt (kg):

Hann: 45-65kg
Tispe: 45-65 kg

Høyde (cm):

Hann: 70-80 cm (+/- 2cm)
Tispe: 65-75 cm (+/- 2cm)

Farge(r):

Hvit, hvit med grått,grevlingflekker

Pelslengde:

Langt

Pels:

Tett

Pelsstell:

Mye

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Endel

Fra DogLex

Molosser
...molosser er betegnelsen på en gruppe hunder med tung og massiv kroppsbygning. andre ord for molosser er mastiff ...
Vakt--og-vokterhunder
...vakt- og vokterhunder er en gruppe hunderaser som stort sett inkluderer storeraser som pinscher-, schnauzer-, mo...