Beskrivelser og opplevelser med Newfoundlandshund

Beskrivelse av Newfoundlandshund

Newfoundlandshund, også kjent som "Newfie", er en stor hunderase som opprinnelig kommer fra øya Newfoundland i Canada. Disse hundene er kjent for sin imponerende størrelse og styrke, samt deres intelligens og vennlige personlighet.

Newfoundlandshunder har en tykk, dobbel pels som gir dem god beskyttelse mot kaldt vann og vær. De finnes i flere forskjellige farger, inkludert svart, brun, grå og hvit og svart. De har også store, hengende ører og en karakteristisk, bred snute.

Disse hundene er utmerkede svømmere og har blitt brukt i mange år som redningshunder i vannet. De er også kjent for å være gode arbeidshunder, og har blitt brukt som trekkhunder og som hjelpere for fiskere og bønder.

Newfoundlandshunder er kjent for å være veldig vennlige og lojale mot sin familie. De har en tendens til å være tålmodige og rolige, selv i stressende situasjoner, noe som gjør dem til gode familiehunder. De kan imidlertid være reserverte mot fremmede, og trenger tid til å bli kjent med nye mennesker.

På grunn av sin størrelse og styrke trenger Newfoundlandshunder regelmessig mosjon og trening for å holde seg sunne og glade. De kan også ha tendenser til å legge på seg, så en balansert diett er viktig. Med riktig omsorg og oppmerksomhet kan Newfoundlandshunder være fantastiske følgesvenner og arbeidshunder.

Bilder av Newfoundlandshund

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Newfoundlandshund, nr 7840. Bilde av Newfoundlandshund, nr 7835. Bilde av Newfoundlandshund, nr 1076. Bilde av Newfoundlandshund, nr 1065. Bilde av Newfoundlandshund, nr 7836. Bilde av Newfoundlandshund, nr 7838. Bilde av Newfoundlandshund, nr 1066. Bilde av Newfoundlandshund, nr 1068. Bilde av Newfoundlandshund, nr 1072. Bilde av Newfoundlandshund, nr 1071. Bilde av Newfoundlandshund, nr 1064. Bilde av Newfoundlandshund, nr 1075. Bilde av Newfoundlandshund, nr 7842. Bilde av Newfoundlandshund, nr 7837. Bilde av Newfoundlandshund, nr 1074. Bilde av Newfoundlandshund, nr 7839. Bilde av Newfoundlandshund, nr 1073. Bilde av Newfoundlandshund, nr 1070. Bilde av Newfoundlandshund, nr 7841. Bilde av Newfoundlandshund, nr 7843.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Newfoundlandshund, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Newfoundlandshund kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Newfoundlandshund:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Pinscher-, schnauzer-, molosser og sennenhunder  (Gruppe 2)
Seksjon:
 Kveghunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 050

Størrelse:

Gigant stor

Vekt (kg):

Hann: 50-80+kg
Tispe: 50-70+kg

Høyde (cm):

Hann: 71cm
Tispe: 66cm

Farge(r):

Sort, sort m. hvite tegn, brun

Pelslengde:

Lang

Pels:

tett, slett, myk, vannavstøtende

Pelsstell:

Mye

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Endel

Fra DogLex

Hofteleddsdysplasi
...hofteleddsdysplasi (hd) er en utviklingsfeil i hofteleddene og kan angå ett eller begge hofteledd. defekten bes...
Hundens-opprinnelse
...opprinnelsen hundens opprinnelse, eller rettere sagt ulvens utviklig til hund, startet trolig for ca. 60 000-135 000...
Molosser
...molosser er betegnelsen på en gruppe hunder med tung og massiv kroppsbygning. andre ord for molosser er mastiff og do...
Vakt--og-vokterhunder
...vakt- og vokterhunder er en gruppe hunderaser som stort sett inkluderer storeraser som pinscher-, schnauzer-, molosse...