Beskrivelser og opplevelser med Leonberger

Beskrivelse av Leonberger

Leonberger er en stor hunderase som oppsto i byen Leonberg i Tyskland på midten av 1800-tallet. Rasen ble avlet frem av den tyske oppdretteren Heinrich Essig, som ønsket å skape en hund som lignet på en løve og samtidig var en god arbeidshund og familiehund.

Leonbergeren er en kraftig og muskuløs hund med en bred brystkasse og et bredt hode med en karakteristisk manke. Pelsen er lang og myk, og kan ha forskjellige farger, som sandfarget, rød eller brun. Hunden krever regelmessig pelsstell for å holde pelsen sunn og pen.

Leonbergeren er en intelligent, lojal og kjærlig hund som trives godt sammen med mennesker. Den er kjent for å være en god familiehund og er spesielt glad i barn. Rasen har også en god arbeidskapasitet og har blitt brukt som redningshund, terapihund og som trekkhund.

Som alle hunderaser, har Leonbergeren spesielle helsebehov, og det er viktig å gi den riktig ernæring og regelmessig mosjon for å opprettholde en sunn livsstil. De kan også være utsatt for noen helseproblemer som hofteleddsdysplasi og tarmslyng, så det er viktig å kjøpe fra en ansvarlig oppdretter som tester for slike tilstander.

Bilder av Leonberger

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Leonberger, nr 7866. Bilde av Leonberger, nr 55. Leonberger 4 måneder Bilde av Leonberger, nr 50. Deilig å bade i svømmebasseng Bilde av Leonberger, nr 7862. Bilde av Leonberger, nr 1039. Bilde av Leonberger, nr 7863. Bilde av Leonberger, nr 1038. Bilde av Leonberger, nr 7865. Bilde av Leonberger, nr 7479. Bilde av Leonberger, nr 1042. Bilde av Leonberger, nr 54. Leonberger 3 måneder Bilde av Leonberger, nr 1037. Bilde av Leonberger, nr 7868. Bilde av Leonberger, nr 7867. Bilde av Leonberger, nr 53. Kjeder meg litt Bilde av Leonberger, nr 7869. Bilde av Leonberger, nr 7861. Bilde av Leonberger, nr 1036. Bilde av Leonberger, nr 1047. Bilde av Leonberger, nr 56. Leonberger 8 uker gammel Bilde av Leonberger, nr 1045. Bilde av Leonberger, nr 7864. Bilde av Leonberger, nr 52. Sitter og koser meg Bilde av Leonberger, nr 51. Leonbergerportrett Bilde av Leonberger, nr 1034. Bilde av Leonberger, nr 1043.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Leonberger, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Leonberger kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Leonberger:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Pinscher-, schnauzer-, molosser og sennenhunder  (Gruppe 2)
Seksjon:
 Kveghunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 145

Størrelse:

Gigant

Vekt (kg):

Hann: 70-80 Kg
Tispe: 55-65 Kg

Høyde (cm):

Hann: 72-80 cm
Tispe: 65-75 cm

Farge(r):

Lysebrun/gulbrun/rødbrun

Pelslengde:

Langhåret

Pels:

Bølget

Pelsstell:

Endel

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Middels

Fra DogLex

Hofteleddsdysplasi
...hofteleddsdysplasi (hd) er en utviklingsfeil i hofteleddene og kan angå ett eller begge hofteledd. defek...
Molosser
...molosser er betegnelsen på en gruppe hunder med tung og massiv kroppsbygning. andre ord for molosser er mastif...
Vakt--og-vokterhunder
...vakt- og vokterhunder er en gruppe hunderaser som stort sett inkluderer storeraser som pinscher-, schnauzer-, ...