Beskrivelser og opplevelser med Dvergschnauzer

Beskrivelse av Dvergschnauzer

Dvergschnauzer er en liten hunderase som stammer fra Tyskland. Denne rasen er en av tre størrelser av schnauzere, og er den minste av dem. Dvergschnauzeren er kjent for sitt karakteristiske utseende, med en lang skjegg og øyenbryn som gir den et nærmest menneskelig uttrykk.

Dvergschnauzeren er en intelligent og modig hund, som også er en god vokter. Den er generelt sett vennlig mot mennesker, men kan være skeptisk og reservert overfor fremmede. Rasen er også kjent for å være leken og aktiv, og trenger regelmessig mosjon og stimulering.

Dvergschnauzeren kommer i tre forskjellige farger: sort, salt og pepper, og hvit. Pelsen er tett og ru, og krever jevnlig stell for å holde den i god stand. Rasen er relativt frisk, men kan være utsatt for noen arvelige helseproblemer, som for eksempel øyeproblemer og hudsykdommer.

Dvergschnauzeren er en allsidig hund, som egner seg både som familiehund og som en aktiv følgesvenn. Den trives best når den får være en del av familien sin, og er en hund som knytter sterke bånd til sine eiere.

Bilder av Dvergschnauzer

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Dvergschnauzer, nr 729. Bilde av Dvergschnauzer, nr 5761. Bilde av Dvergschnauzer, nr 7884. Bilde av Dvergschnauzer, nr 7888. Bilde av Dvergschnauzer, nr 726. Bilde av Dvergschnauzer, nr 5758. Bilde av Dvergschnauzer, nr 7887. Bilde av Dvergschnauzer, nr 7889. Bilde av Dvergschnauzer, nr 7885. Bilde av Dvergschnauzer, nr 728. Bilde av Dvergschnauzer, nr 5760. Bilde av Dvergschnauzer, nr 731. Bilde av Dvergschnauzer, nr 5757. Bilde av Dvergschnauzer, nr 7890. Bilde av Dvergschnauzer, nr 7883. Bilde av Dvergschnauzer, nr 725. Bilde av Dvergschnauzer, nr 5756. Bilde av Dvergschnauzer, nr 724. Bilde av Dvergschnauzer, nr 723. Bilde av Dvergschnauzer, nr 7893. Bilde av Dvergschnauzer, nr 5759. Bilde av Dvergschnauzer, nr 7886. Bilde av Dvergschnauzer, nr 7892. Bilde av Dvergschnauzer, nr 7891.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Dvergschnauzer, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Dvergschnauzer kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Dvergschnauzer:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Pinscher-, schnauzer-, molosser og sennenhunder  (Gruppe 2)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 183

Størrelse:

Liten

Vekt (kg):

Hann: 4,5-7
Tispe: 4,5-7

Høyde (cm):

Hann: 30-35
Tispe: 30-35

Farge(r):

Sort, sort/sølv, hvit og salt/pepper

Pelslengde:

Halvlangt

Pels:

Tett, hard og stri

Pelsstell:

Endel

Allergi:

lite

Aktivitet:

Mye

Fra DogLex

Schnauzere
...schnauzere er en liten gruppe med tamhunder som opprinnelig ble avlt fram som såkalte stallhunder og gårdshunder. ...
Vakt--og-vokterhunder
...vakt- og vokterhunder er en gruppe hunderaser som stort sett inkluderer storeraser som pinscher-, schnauzer-, molo...