Beskrivelser og opplevelser med Dvergpinscher

Beskrivelse av Dvergpinscher

Dvergpinscher er en liten og livlig hunderase som kommer opprinnelig fra Tyskland. Rasen er en av de eldste pinscher-rasene og har en kompakt kroppsbygning med kort og tett pels som kan være sort, brun eller rød.

Dvergpinscheren er kjent for å være en aktiv og leken hund som elsker å være i aktivitet. De trives godt med turer og andre former for fysisk aktivitet og er også flinke til å lære triks og lydighet. De er også gjerne svært lojale mot sine eiere og er ofte på vakt overfor fremmede.

Dvergpinscheren kan være en selvstendig hund, men trives best når de får nok oppmerksomhet og interaksjon med sine eiere. De er også gjerne sosiale med andre hunder og kan være en god familiehund for de som har tid og ressurser til å gi dem den oppmerksomheten og omsorgen de trenger.

Som en del av sin kroppsbygning kan dvergpinschere noen ganger være utsatt for kneleddsluksasjon, som kan føre til smerter og redusert bevegelighet. Derfor kan det være viktig å velge en oppdretter som tar hensyn til dette og avler på sunne individer.

Alt i alt er dvergpinscher en livlig, intelligent og lojal hunderase som kan være en flott følgesvenn for de som har tid og mulighet til å gi dem den oppmerksomheten og omsorgen de trenger.

Bilder av Dvergpinscher

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Dvergpinscher, nr 703. Bilde av Dvergpinscher, nr 708. Bilde av Dvergpinscher, nr 715. Bilde av Dvergpinscher, nr 7989. Bilde av Dvergpinscher, nr 705. Bilde av Dvergpinscher, nr 716. Bilde av Dvergpinscher, nr 711. Bilde av Dvergpinscher, nr 5742. Bilde av Dvergpinscher, nr 706. Bilde av Dvergpinscher, nr 707. Bilde av Dvergpinscher, nr 713. Bilde av Dvergpinscher, nr 7986. Bilde av Dvergpinscher, nr 704. Bilde av Dvergpinscher, nr 7988. Bilde av Dvergpinscher, nr 7987. Bilde av Dvergpinscher, nr 5741. Bilde av Dvergpinscher, nr 712. Bilde av Dvergpinscher, nr 709. Bilde av Dvergpinscher, nr 714.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Dvergpinscher, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Dvergpinscher kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Dvergpinscher:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Pinscher-, schnauzer-, molosser og sennenhunder  (Gruppe 2)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 185

Størrelse:

Liten

Vekt (kg):

Hann: 4-6 kg
Tispe: 4-6 kg

Høyde (cm):

Hann: 25-30 cm
Tispe: 25-30 cm

Farge(r):

Hjorterød, rødbrun til mørkebrun, sort med tan

Pelslengde:

Kort

Pels:

Tett slett pels

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Endel

Fra DogLex

Pinschere
...pinschere er en liten gruppe med tamhunder som opprinnelig ble avlt fram som såkalte stallhunder og gårdshunder. ...
Vakt--og-vokterhunder
...vakt- og vokterhunder er en gruppe hunderaser som stort sett inkluderer storeraser som pinscher-, schnauzer-, mol...