Beskrivelser og opplevelser med Schäferhund

Beskrivelse av Schäferhund

Schäferhund, eller tysk schäferhund, er en stor og kraftig hunderase som har sitt opphav i Tyskland. Den er kjent for sin intelligens, lojalitet og arbeidsvilje, og er en populær rase blant både politi, militær og som familiehund.

Schäferhunden er en høyt aktiv rase og krever mye trening og mosjon for å trives. Den er ofte brukt som tjenestehund og er kjent for sin evne til å lære og utføre oppgaver som vakthund, redningshund, narkotikahund eller førerhund for blinde.

Schäferhunden har en karakteristisk utseende med sitt langstrakte og muskuløse kropp, sterk kjeve og trekantede ører. Pelsen er tett og kan være enten svart eller mørk brun med brune, gule eller grålige markeringer.

Som familiehund kan schäferhunden være en lojal og beskyttende følgesvenn, men det er viktig å huske på at de krever mye trening og oppmerksomhet for å trives. De kan være skeptiske til fremmede og trenger tidlig sosialisering for å lære å omgås mennesker og andre dyr på en positiv måte.

Bilder av Schäferhund

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Schäferhund, nr 7760. Bilde av Schäferhund, nr 465. Bilde av Schäferhund, nr 469. Bilde av Schäferhund, nr 467. Bilde av Schäferhund, nr 7769. Bilde av Schäferhund, nr 7755. Bilde av Schäferhund, nr 7756. Bilde av Schäferhund, nr 7754. Bilde av Schäferhund, nr 8675. Giro fra Kennel Røstadgården Bilde av Schäferhund, nr 461. Bilde av Schäferhund, nr 7771. Bilde av Schäferhund, nr 7772. Bilde av Schäferhund, nr 7768. Bilde av Schäferhund, nr 7757. Bilde av Schäferhund, nr 7758. Bilde av Schäferhund, nr 7774. Bilde av Schäferhund, nr 7762. Bilde av Schäferhund, nr 7773. Bilde av Schäferhund, nr 7761. Bilde av Schäferhund, nr 462. Bilde av Schäferhund, nr 7770. Bilde av Schäferhund, nr 470. Bilde av Schäferhund, nr 8676. Giro fra Kennel Røstadgården Bilde av Schäferhund, nr 7759. Bilde av Schäferhund, nr 463. Bilde av Schäferhund, nr 466. Bilde av Schäferhund, nr 468. Bilde av Schäferhund, nr 471. Bilde av Schäferhund, nr 4848.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Schäferhund, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Schäferhund kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Schäferhund:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Bruks-, hyrde- og gjeterhunder  (Gruppe 1)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 166

Størrelse:

Stor

Vekt (kg):

Hann: 30-40 kg
Tispe: 22-32 kg

Høyde (cm):

Hann: 60-65 cm
Tispe: 55-60 cm

Farge(r):

Vanligvis sort (sadel) med rødbrune, brune, gulbrune og lysegrå sjatteringer, mot hvetefarget i bukregionen. Ensfarget sort og grå er også tillatt, men sistnevnte skal ha sort sadel og maske

Pelslengde:

Kort eller langhåret

Pels:

Tette slette dekkhår,kraftig underull

Pelsstell:

Endel

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Endel

Fra DogLex

Atopisk-allergi
...uttrykket atopisk kommer av «atopi», som henspiller på noe som er «annerledes», i...
Ekstremavl
...    shar pei er et eksempel på en rase som med årene har fåt...
Gjeterhunder
...gjeterhunder og kveghunder (av eng. sheepdogs and cattle dogs) er en fci gruppe som består av hunder som deles ...
Kreft
...kreft er mer vanligere hos hund enn menneske. riktignok varierer det mye mellom hunderasene hvilke kreftformer ...
Tamhund
...tamhund (canis lupus familiaris), i norge også kalt hund, bisk, bikkje, kjøter og menneskets beste venn, er i r...