Beskrivelser og opplevelser med Argentinsk Dogge

Beskrivelse av Argentinsk Dogge

Argentinsk Dogge, også kjent som Dogo Argentino, er en stor og kraftig hunderase opprinnelig fra Argentina. Rasen ble utviklet av Dr. Antonio Nores Martinez på 1920-tallet for jakt på storvilt og som en allsidig arbeidshund.

Argentinsk Dogge har en muskuløs og atletisk kropp med en kort, hvit pels som krever lite stell. Hodet er stort og kraftig med en bred skalle og kraftige kjeve. Øynene er mørke og ørene er høyt ansatte og kuppelformede.

Disse hundene er intelligente og lojale, men også modige og beskyttende. De kan være dominante og krever en erfaren eier som kan gi dem riktig trening og sosialisering. Argentinsk Dogge er vanligvis veldig lojale mot sin familie, men kan være skeptiske til fremmede og andre dyr hvis de ikke er sosialisert riktig.

Som en arbeidshund kan Argentinsk Dogge trives med varierte oppgaver, inkludert jakt, sporarbeid, beskyttelse og konkurranser innenfor lydighet og agility. Disse hundene trenger mye trening og mosjon for å holde seg sunne og glade, og de kan trives best i et hjem med stor tomt og aktiv eier som gir dem nok oppmerksomhet og trening.

Bilder av Argentinsk-Dogge

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Argentinsk-Dogge, nr 8420. Bilde av Argentinsk-Dogge, nr 8418. Bilde av Argentinsk-Dogge, nr 8415. Bilde av Argentinsk-Dogge, nr 5226. Bilde av Argentinsk-Dogge, nr 8417. Bilde av Argentinsk-Dogge, nr 5223. Bilde av Argentinsk-Dogge, nr 796. Bilde av Argentinsk-Dogge, nr 800. Bilde av Argentinsk-Dogge, nr 5220. Bilde av Argentinsk-Dogge, nr 5224. Bilde av Argentinsk-Dogge, nr 791. Bilde av Argentinsk-Dogge, nr 5218. Bilde av Argentinsk-Dogge, nr 8412. Bilde av Argentinsk-Dogge, nr 5225. Bilde av Argentinsk-Dogge, nr 8421. Bilde av Argentinsk-Dogge, nr 792. Bilde av Argentinsk-Dogge, nr 795. Bilde av Argentinsk-Dogge, nr 8413. Bilde av Argentinsk-Dogge, nr 5222. Bilde av Argentinsk-Dogge, nr 5219. Bilde av Argentinsk-Dogge, nr 798. Bilde av Argentinsk-Dogge, nr 8414. Bilde av Argentinsk-Dogge, nr 8419. Bilde av Argentinsk-Dogge, nr 8416. Bilde av Argentinsk-Dogge, nr 801. Bilde av Argentinsk-Dogge, nr 799. Bilde av Argentinsk-Dogge, nr 5228.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Argentinsk-Dogge, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Argentinsk-Dogge kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Argentinsk-Dogge:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Pinscher-, schnauzer-, molosser og sennenhunder  (Gruppe 2)
Seksjon:
 Kveghunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 292

Størrelse:

Stor

Vekt (kg):

Hann: 40-50kg
Tispe: 40-50kg

Høyde (cm):

Hann: 61-69 cm
Tispe: 58-66 cm

Farge(r):

Hvit

Pelslengde:

Kort

Pels:

Glatt

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Mye

Fra DogLex

Forbudte-hunderaser
... relaterte sider hundeloven hundeforskriften forvaltningsloven ru...