Beskrivelser og opplevelser med Jakt cocker spaniel

Beskrivelse av Jakt cocker spaniel

Jakt cocker spaniel er en hunderase som opprinnelig kommer fra Storbritannia og er en variant av den velkjente cocker spaniel-rasen. Denne rasen er spesielt godt egnet for jakt og brukes ofte til å finne og hente opp skadet eller drept vilt.

Jakt cocker spaniel har en kompakt og muskuløs kropp med en pels som er vanntett og av middels lengde. Fargene på pelsen kan variere fra sort til leverfarget eller rød. Ørene er lange og hengende, og øynene er store og mørke.

Disse hundene er svært energiske og elsker å være ute og aktiv. De er kjent for å være veldig lojale og intelligente, og er enkle å trene. De har også en utmerket luktesans og et naturlig instinkt for jakt, noe som gjør dem til en ideell følgesvenn for jegere og utendørsentusiaster.

Jakt cocker spaniel er også en flott familiehund, og er generelt vennlige og kjærlige mot både barn og voksne. De krever imidlertid mye mosjon og stimulering for å trives, så det er viktig å sørge for at de får tilstrekkelig med trening og aktivitet.

Alt i alt er jakt cocker spaniel en flott hunderase for de som leter etter en pålitelig og lojal følgesvenn, spesielt for de som er interessert i jakt eller friluftsliv.

Bilder av Jakt-cocker-spaniel

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Jakt-cocker-spaniel, nr 8531. Bilde av Jakt-cocker-spaniel, nr 8533. Bilde av Jakt-cocker-spaniel, nr 8532.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Jakt-cocker-spaniel, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Jakt-cocker-spaniel kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Jakt-cocker-spaniel:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Apporterende hunder  (Gruppe 8)
Seksjon:
 Kveghunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 5

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Farge(r):

Mange varianter

Pelslengde:

Varierende

Pels:

Silkebløt

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Svært aktiv

Fra DogLex

Fuglehunder
... noen fuglehundraser er: labradorer golden retrievere engelsk springer spaniel wels...