Beskrivelser og opplevelser med Tsjekkoslovakisk Ulvehund

Beskrivelse av Tsjekkoslovakisk Ulvehund

Tsjekkoslovakisk ulvehund er en stor og majestetisk hunderase som ble utviklet på 1950-tallet i Tsjekkoslovakia. Rasen ble avlet fram som en tjenestehund til militære formål, spesielt til å patruljere grenseområdene.

Tsjekkoslovakisk ulvehund er en kraftig hund med et atletisk og muskuløst byggverk. Rasen kan veie opp til 36 kg og ha en skulderhøyde på opptil 65 cm. Pelsen er tett og hard med en grå eller sølvfarget farge, og ansiktet har en karakteristisk ulvelignende maske.

Disse hundene er kjent for sin intelligens, mot og utholdenhet, og er flinke til å lære og utføre oppgaver. De har en naturlig beskyttende og territoriell atferd, og er derfor godt egnet som vakthund. De er også kjent for å være lojale og hengivne mot sin eier og familie.

Tsjekkoslovakisk ulvehund krever mye trening og fysisk aktivitet for å trives, og egner seg best for erfarne hundeeiere som kan gi dem den nødvendige oppmerksomheten og stimuleringen de trenger. Med riktig trening og sosialisering kan tsjekkoslovakisk ulvehund være en flott følgesvenn og arbeidshund.

Bilder av Tsjekkoslovakisk-Ulvehund

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Tsjekkoslovakisk-Ulvehund, nr 561. Bilde av Tsjekkoslovakisk-Ulvehund, nr 563. Bilde av Tsjekkoslovakisk-Ulvehund, nr 572. Bilde av Tsjekkoslovakisk-Ulvehund, nr 569. Bilde av Tsjekkoslovakisk-Ulvehund, nr 570. Bilde av Tsjekkoslovakisk-Ulvehund, nr 574. Bilde av Tsjekkoslovakisk-Ulvehund, nr 567. Bilde av Tsjekkoslovakisk-Ulvehund, nr 575. Bilde av Tsjekkoslovakisk-Ulvehund, nr 573. Bilde av Tsjekkoslovakisk-Ulvehund, nr 566. Bilde av Tsjekkoslovakisk-Ulvehund, nr 565. Bilde av Tsjekkoslovakisk-Ulvehund, nr 560. Bilde av Tsjekkoslovakisk-Ulvehund, nr 562. Bilde av Tsjekkoslovakisk-Ulvehund, nr 571.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Tsjekkoslovakisk-Ulvehund, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Tsjekkoslovakisk-Ulvehund kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Tsjekkoslovakisk-Ulvehund:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Bruks-, hyrde- og gjeterhunder  (Gruppe 1)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 332

Størrelse:

Stor

Vekt (kg):

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Svært aktiv

Fra DogLex

Forbudte-hunderaser
... relaterte sider hundeloven hundeforskriften forvaltningsloven rundskriv g...