Beskrivelser og opplevelser med Tervueren

Beskrivelse av Tervueren

Tervueren er en hunderase som stammer fra Belgia og er en av de fire variantene av Belgisk Gjeterhund. Disse hundene er kjent for sin intelligens, utholdenhet og hengivenhet til sine eiere.

Tervueren er en middels stor hund, med en gjennomsnittlig høyde på 56-66 cm og en vekt på rundt 20-30 kg. Den har en tett og lang pels som vanligvis er rødbrun eller gråbrun med svarte eller mørkebrune markeringer på ansiktet, ørene og bena. Pelsen krever regelmessig børsting og vedlikehold for å holde den sunn og glansfull.

Disse hundene er svært intelligente og trenger mental stimulering og trening for å trives. De er aktive og energiske hunder som trives med å løpe, leke og utforske. Tervueren har også en sterk vaktinstinkt og kan være reservert overfor fremmede, noe som gjør dem til gode vakthunder.

Tervueren er en lojal og hengiven følgesvenn som trives best når den er sammen med sine eiere og familie. De kan være gode med barn og andre dyr, spesielt hvis de sosialiseres tidlig. Disse hundene kan imidlertid være utfordrende for uerfarne hundeeiere på grunn av deres høye energinivå og behov for konsekvent trening og oppdragelse.

Bilder av Tervueren

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Tervueren, nr 7813. Bilde av Tervueren, nr 7811. Bilde av Tervueren, nr 558. Bilde av Tervueren, nr 7806. Bilde av Tervueren, nr 552. Bilde av Tervueren, nr 545. Bilde av Tervueren, nr 546. Bilde av Tervueren, nr 7812. Bilde av Tervueren, nr 7807. Bilde av Tervueren, nr 557. Bilde av Tervueren, nr 559. Bilde av Tervueren, nr 554. Bilde av Tervueren, nr 7808. Bilde av Tervueren, nr 556. Bilde av Tervueren, nr 550. Bilde av Tervueren, nr 7809. Bilde av Tervueren, nr 7810. Bilde av Tervueren, nr 553. Bilde av Tervueren, nr 551.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Tervueren, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Tervueren kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Tervueren:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Bruks-, hyrde- og gjeterhunder  (Gruppe 1)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 015

Størrelse:

Stor

Vekt (kg):

Hann: 25-30 kg
Tispe: 20-25 kg

Høyde (cm):

Hann: 60-66 cm
Tispe: 56-62 cm

Farge(r):

Varmrød. Noe lysere varmrød i buken og nedover beina. Lysere underull.

Pelslengde:

Lang

Pels:

Pels med sorte innslag og krage rundt halsen

Pelsstell:

Endel

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Mye

Fra DogLex

Hundens-opprinnelse
...opprinnelsen hundens opprinnelse, eller rettere sagt ulvens utviklig til hund, startet trolig for ca. 60 000...
Hunderase
...hunderase og rasehund er begrep man gjerne bruker når en ønsker å beskrive såkalte r...
Hva-er-en-hunderase?
...bruk av rasebegrepet i biologien begrepet «rase» er relativt upresist og har begrenset nytte i...
Tamhund
...tamhund (canis lupus familiaris), i norge også kalt hund, bisk, bikkje, kjøter og menneskets beste venn, er i...