Beskrivelser og opplevelser med Gull Dong

Beskrivelse av Gull Dong

Gull Dong er en relativt sjelden hunderase som oppsto i India, der den ofte brukes som vakthund og familiehund. Rasen er kraftig og muskuløs, og kan veie opp til 50 kilo og ha en skulderhøyde på over 60 centimeter.

Gull Dong har en karakteristisk pels som er kort og glatt, og kan ha forskjellige farger som gul, brun, sort eller grå. Hodet er stort og bredt, med en bred snute og sterke kjever. Øynene er små og mørke, og ørene er hengende og trekantet.

Disse hundene er kjent for å være modige og lojale mot sine eiere, og er naturlige vakthunder på grunn av deres styrke og beskyttelsesinstinkt. Gull Dong krever imidlertid en konsekvent trening og sosialisering fra en tidlig alder, da de kan bli dominerende og utfordrende hvis de ikke får den riktige opplæringen.

Gull Dong er en aktiv hunderase som krever mye mosjon og stimulering for å være lykkelige og sunne. De kan være egnet for en erfaren hundeeier som har erfaring med kraftige hunderaser og er villig til å investere tid og ressurser i hundens trening og omsorg.

Bilder av Gull-Dong

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Gull-Dong, nr 7209. Bilde av Gull-Dong, nr 7203. Bilde av Gull-Dong, nr 7202.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Gull-Dong, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Gull-Dong kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Gull-Dong:

Størrelse:

Stor

Vekt (kg):

Hann: 20 - 36 kg
Tispe: 18 - 33 kg

Høyde (cm):

Hann: 46- 64 kg
Tispe: 43 - 61 kg

Farge(r):

Hvit, svart eller brindle

Pelslengde:

Kort

Pels:

Glatt og flat

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Endel