Beskrivelser og opplevelser med Østeuropeisk gjeterhund

Beskrivelse av Østeuropeisk gjeterhund

Østeuropeisk gjeterhund, også kjent som "Vostotjnoevropeiskaya Ovcharka" på russisk, er en stor og robust hunderase som opprinnelig stammer fra Øst-Europa. Rasen er også kjent som "Russisk Ovcharka" eller "Russisk Gjeterhund".

Disse hundene er kjent for sin intelligens, utholdenhet og beskyttende natur. De ble opprinnelig avlet for å vokte sauer og beskytte eiendom, men har også blitt brukt som militærhunder og politihunder.

Østeuropeisk gjeterhund har en karakteristisk utseende med en tett, ullent pels og en kraftig kroppsbygning. De har vanligvis en svart eller grå farge, og noen ganger kan ha hvite markeringer på brystet eller labbene.

Denne rasen krever mye trening og sosialisering for å trives som en familiehund. De er ofte reservert mot fremmede og kan være aggressive mot andre dyr hvis de ikke blir riktig trent.

Østeuropeisk gjeterhund er en lojal og beskyttende hunderase som er ideell for de som trenger en pålitelig og hardfør vokterhund.

Bilder av Osteuropeisk-gjeterhund

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Osteuropeisk-gjeterhund, nr 7162. Bilde av Osteuropeisk-gjeterhund, nr 7159. Bilde av Osteuropeisk-gjeterhund, nr 7163. Bilde av Osteuropeisk-gjeterhund, nr 7161. Bilde av Osteuropeisk-gjeterhund, nr 7160.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Osteuropeisk-gjeterhund, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Osteuropeisk-gjeterhund kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Osteuropeisk-gjeterhund:

Størrelse:

Stor

Vekt (kg):

Hann: ca.40 kg
Tispe: ca.40 kg

Høyde (cm):

Hann: 66 - 71 cm
Tispe: 58 - 66 cm

Farge(r):

Mange varianter

Pelslengde:

Kort

Pels:

Tett

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Endel