Beskrivelser og opplevelser med Chinook

Beskrivelse av Chinook

Chinook er en sjelden hunderase som oppsto i USA i begynnelsen av det 20. århundre. Rasen er oppkalt etter en berømt sledeturhund ved navn Chinook, som var kjent for sin styrke og utholdenhet.

Chinook-hunden er en stor og kraftig rase, med en bred brystkasse og muskuløs kropp. Den har en kort og tett pels som kan være i farger som rød, brun eller gylden. Rasen har også karakteristiske trekantete ører og en hale som bæres rett opp.

Chinook er kjent for å være en lojal og hengiven følgesvenn som er veldig sosial og elsker å være i nærheten av mennesker. Den er intelligent og lærevillig, og kan være lett å trene med positive metoder. Som en arbeidshund, har Chinook også god utholdenhet og styrke som gjør at den kan trekke tunge lass og jobbe i kaldt vær.

Chinook-hunder er vanligvis sunne og har en forventet levetid på 10-12 år. Rasen er imidlertid sjelden og det kan være vanskelig å finne en seriøs oppdretter. Det er også viktig å merke seg at Chinook krever mye mosjon og stimulering for å holde seg lykkelige og sunne, og bør derfor bare anskaffes av eiere som kan gi dem den nødvendige oppmerksomheten og treningen.

Bilder av Chinook

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Chinook, nr 7058. Bilde av Chinook, nr 7064. Bilde av Chinook, nr 7063. Bilde av Chinook, nr 7061. Bilde av Chinook, nr 7054. Bilde av Chinook, nr 7053. Bilde av Chinook, nr 7055. Bilde av Chinook, nr 7060. Bilde av Chinook, nr 7066. Bilde av Chinook, nr 7067. Bilde av Chinook, nr 7062. Bilde av Chinook, nr 7059. Bilde av Chinook, nr 7049. Bilde av Chinook, nr 7052. Bilde av Chinook, nr 7057. Bilde av Chinook, nr 7050. Bilde av Chinook, nr 7051. Bilde av Chinook, nr 7065. Bilde av Chinook, nr 7056.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Chinook, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Chinook kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Chinook:

Størrelse:

Stor

Vekt (kg):

Hann: 25 - 41 kg
Tispe: 25 - 41 kg

Høyde (cm):

Hann: 53-69 cm
Tispe: 53-69 cm

Farge(r):

Lys honning. gulbrun til rød-gull

Pelslengde:

Halv langt

Pels:

Grov

Pelsstell:

Endel

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Endel