Beskrivelser og opplevelser med Shetland Sheepdog

Beskrivelse av Shetland Sheepdog

Shetland Sheepdog, også kjent som Sheltie, er en mellomstor hunderase som opprinnelig stammer fra Shetland-øyene i Skottland. Disse hundene er kjent for sin elegante og grasiøse kropp, og deres rike, tette pels.

Shelties er intelligent og arbeidsomme hunder som ofte blir brukt som gjeterhunder, men de er også en populær familiehund på grunn av deres lojale og kjærlige personlighet. De er også kjent for å være gode vakthunder og vil varsle eierne sine om uvanlige lyder eller bevegelser.

Shelties er små, men de har en sterk og atletisk kropp som gjør dem i stand til å bevege seg raskt og smidig. De har også en spesiell måte å bevege seg på som kalles "Sheltie-tilting", hvor de vipper hodet og kroppen mens de beveger seg.

Pelsen til Shelties kommer i en rekke forskjellige farger og mønstre, men de vanligste fargene er sable, tricolor og blå merle. De krever regelmessig børsting og vedlikehold for å holde pelsen sunn og glansfull.

Som med alle hunderaser, er det viktig å sosialisere og trene Shelties fra en ung alder for å sikre en godt avrundet og lykkelig hund. Med riktig trening og oppmerksomhet, vil Shetland Sheepdog være en trofast og kjærlig følgesvenn for livet.

Bilder av Shetland-Sheepdog

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Shetland-Sheepdog, nr 488. Bilde av Shetland-Sheepdog, nr 483. Bilde av Shetland-Sheepdog, nr 475. Bilde av Shetland-Sheepdog, nr 478. Bilde av Shetland-Sheepdog, nr 491. Bilde av Shetland-Sheepdog, nr 486. Bilde av Shetland-Sheepdog, nr 473. Bilde av Shetland-Sheepdog, nr 489. Bilde av Shetland-Sheepdog, nr 477. Bilde av Shetland-Sheepdog, nr 472. Bilde av Shetland-Sheepdog, nr 474. Bilde av Shetland-Sheepdog, nr 3834. Quinie er ei tispe på to år. En herlig tur- og lekekamerat. Hilsen Inger Bilde av Shetland-Sheepdog, nr 487. Bilde av Shetland-Sheepdog, nr 484. Bilde av Shetland-Sheepdog, nr 476. Bilde av Shetland-Sheepdog, nr 485. Bilde av Shetland-Sheepdog, nr 490. Bilde av Shetland-Sheepdog, nr 479. Bilde av Shetland-Sheepdog, nr 482.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Shetland-Sheepdog, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Shetland-Sheepdog kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Shetland-Sheepdog:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Bruks-, hyrde- og gjeterhunder  (Gruppe 1)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 088

Størrelse:

Liten

Vekt (kg):

Hann: 5-10 kg
Tispe: 5-10 kg

Høyde (cm):

Hann: 35-39 cm
Tispe: 33-38 cm

Farge(r):

Sobel/hvit, sort/hvit, blue merle og tricolour

Pelslengde:

Langt

Pels:

Rett, grove dekkhår

Pelsstell:

Endel

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Endel