Beskrivelser og opplevelser med Bukovina gjeterhund

Beskrivelse av Bukovina gjeterhund

Bukovina gjeterhund er en stor og kraftig hunderase som opprinnelig kommer fra Bukovina-regionen i Romania. Disse hundene er kjent for å være intelligente, lojale og modige, og er ofte brukt som vakthunder og gjeterhunder.

Bukovina gjeterhund har en robust kroppsbygning med en bred brystkasse og muskuløse ben. Pelsen deres er tett og lang, vanligvis i en kombinasjon av hvitt, svart og grått. Hodeskallen deres er bred og kraftig, med store ører som står oppreist.

Disse hundene har en sterk personlighet og er svært lojale mot sin eier og familie. De kan imidlertid være reservert mot fremmede og kan kreve tid og tålmodighet for å bli kjent med nye mennesker.

Bukovina gjeterhund har en naturlig instinkt for å beskytte flokken sin, og kan derfor være en utmerket vakthund. De er også kjent for sin dyktighet som gjeterhunder, og kan holde flokken sammen og beskytte den mot rovdyr.

På grunn av deres størrelse og sterke personlighet, trenger Bukovina gjeterhund en erfaren og konsekvent eier som kan gi dem den treningen og oppmerksomheten de trenger. Med riktig opplæring og sosialisering kan de være trofaste og kjærlige følgesvenner for livet.

Bilder av Bukovina-gjeterhund

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Bukovina-gjeterhund, nr 6911. Bilde av Bukovina-gjeterhund, nr 6906. Bilde av Bukovina-gjeterhund, nr 6904. Bilde av Bukovina-gjeterhund, nr 6903. Bilde av Bukovina-gjeterhund, nr 6905. Bilde av Bukovina-gjeterhund, nr 6909. Bilde av Bukovina-gjeterhund, nr 6910. Bilde av Bukovina-gjeterhund, nr 6900. Bilde av Bukovina-gjeterhund, nr 6907. Bilde av Bukovina-gjeterhund, nr 6899. Bilde av Bukovina-gjeterhund, nr 6908. Bilde av Bukovina-gjeterhund, nr 6901. Bilde av Bukovina-gjeterhund, nr 6902.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Bukovina-gjeterhund, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Bukovina-gjeterhund kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Bukovina-gjeterhund:

Størrelse:

Gigant

Vekt (kg):

Hann: 40-80 kg
Tispe: 33-70 kg

Høyde (cm):

Hann: 68-78 cm
Tispe: 64-72 cm

Farge(r):

Hvit med veldefinerte, sand-kull farget, svart eller brindled flekker.

Pelslengde:

Halv langt

Pels:

Tett og tykt

Pelsstell:

Mye

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Mye