Beskrivelser og opplevelser med Schipperke

Beskrivelse av Schipperke

Schipperke er en liten hunderase som opprinnelig kommer fra Belgia. De har en tett og solid kropp som gir inntrykk av styrke og utholdenhet. Schipperke har en karakteristisk utseende med en sort, skinnende pels og et søtt ansikt med spisse ører. De kan også ha en brun eller blonde pelsfarge, men sort er den mest vanlige.

Disse hundene er kjent for å være aktive og energiske, og de elsker å være med på alt som skjer i hjemmet og rundt omkring. Schipperke er også intelligente og lærevillige, noe som gjør dem enkle å trene. De er naturlig beskyttende overfor familien sin og kan være skeptiske til fremmede.

Schipperke er generelt sunne og hardføre hunder, men de kan være utsatt for noen helseproblemer som kneleddsluksasjon og øyeproblemer.

Disse hundene passer best til aktive eiere som kan gi dem mye mosjon og mental stimulering. De trives også godt i familier med barn og andre kjæledyr, så lenge de sosialiseres riktig fra valpestadiet. Schipperke er en livlig og trofast følgesvenn som vil berike livet til enhver hundeeier som setter pris på deres intelligens og livlige personlighet.

Bilder av Schipperke

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Schipperke, nr 447. Bilde av Schipperke, nr 453. Bilde av Schipperke, nr 445. Bilde av Schipperke, nr 451. Bilde av Schipperke, nr 446. Bilde av Schipperke, nr 449. Bilde av Schipperke, nr 452. Bilde av Schipperke, nr 459. Bilde av Schipperke, nr 456. Bilde av Schipperke, nr 455. Bilde av Schipperke, nr 457. Bilde av Schipperke, nr 458. Bilde av Schipperke, nr 450.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Schipperke, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Schipperke kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Schipperke:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Bruks-, hyrde- og gjeterhunder  (Gruppe 1)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 083

Vekt (kg):

Hann: 3-9 kg
Tispe: 3-9 kg

Farge(r):

Sort