Beskrivelser og opplevelser med Saarloos Wolfhond

Beskrivelse av Saarloos Wolfhond

Saarloos Wolfhond er en relativt sjelden hunderase som opprinnelig ble utviklet i Nederland av en mann ved navn Leendert Saarloos. Rasen er kjent for sin imponerende størrelse og vakre utseende, med en tykk og myk pels som varierer i farge fra lys til mørk grå.

Saarloos Wolfhond er en lojal og intelligent rase, men kan være reservert og forsiktig rundt fremmede. De har et sterkt instinkt for å beskytte sine eiere og territorium, og trenger derfor riktig sosialisering og trening fra en tidlig alder for å utvikle gode sosiale ferdigheter.

Som navnet antyder, har Saarloos Wolfhond en del ulvelignende trekk i sitt utseende og oppførsel, og rasen kan kreve mer tålmodighet og erfaring fra eieren enn andre raser. De trenger også mye mosjon og mental stimulering for å holde seg sunne og lykkelige.

Saarloos Wolfhond er ikke egnet for alle, men for de som har tid, tålmodighet og kunnskap til å ta vare på denne unike rasen, kan den være en fantastisk følgesvenn og et imponerende syn å se på.

Bilder av Saarloos-Wolfhond

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Saarloos-Wolfhond, nr 8729. Bilde av Saarloos-Wolfhond, nr 8730. Bilde av Saarloos-Wolfhond, nr 8728.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Saarloos-Wolfhond, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Saarloos-Wolfhond kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Saarloos-Wolfhond:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Bruks-, hyrde- og gjeterhunder  (Gruppe 1)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 311

Størrelse:

Stor

Vekt (kg):

Hann: 36–41 kg
Tispe: 36–41 kg

Høyde (cm):

Hann: 65–75 cm
Tispe: 60–70 cm

Farge(r):

Lys krem med brune og eller gråtoner "ulvefarger"

Pelslengde:

Kort

Pels:

Rett med underull

Pelsstell:

Endel

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Mye