Beskrivelser og opplevelser med Prazsky Krysrarik

Beskrivelse av Prazsky Krysrarik

Prazsky Krysrarik, også kjent som Praha Ratter eller Prager Rattler, er en liten og elegant hunderase som stammer fra Tsjekkia. Rasen ble opprinnelig avlet som selskapshund og jakthund på rotter og andre små dyr.

Prazsky Krysrarik er en av de minste hunderasene i verden og veier vanligvis mellom 1,5 og 3,5 kg. Den har en kort, glatt pels som kan være i ulike farger, som svart, brun eller beige. Hodet er proporsjonalt stort i forhold til kroppen, med store, mørke øyne og store, stående ører.

Denne rasen er kjent for å være lojal, intelligent og modig, og den kan være en utmerket følgesvenn for en aktiv eier. Prazsky Krysrarik er en aktiv hund som trenger daglig mosjon og mental stimulering. Den kan være litt reservert overfor fremmede, men med riktig sosialisering kan den være vennlig og leken.

Prazsky Krysrarik er generelt en sunn rase, men som med alle hunder kan den være utsatt for visse helseproblemer, som kneleddsdysplasi og øyeproblemer. Det er viktig å regelmessig sjekke hundens helse hos veterinær og sørge for at den får riktig ernæring og trening for å holde den sunn og lykkelig.

Bilder av Prazsky-Krysrarik

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Prazsky-Krysrarik, nr 4775. Bilde av Prazsky-Krysrarik, nr 4774. Bilde av Prazsky-Krysrarik, nr 4777. Bilde av Prazsky-Krysrarik, nr 4772. Bilde av Prazsky-Krysrarik, nr 4773. 8 uker gammel Bilde av Prazsky-Krysrarik, nr 4771. Bilde av Prazsky-Krysrarik, nr 4778. 8 uker gammel Bilde av Prazsky-Krysrarik, nr 4776.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Prazsky-Krysrarik, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Prazsky-Krysrarik kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Prazsky-Krysrarik:

Størrelse:

Toy

Vekt (kg):

Hann: 1,5-3kg
Tispe: 1,5-3kg

Høyde (cm):

Hann: 20-23cm
Tispe: 20-23cm

Farge(r):

Svart/gyllenbrun, brun/gyllenbrun, rød, gul

Pelslengde:

Kort

Pels:

Kort, glatt pels

Pelsstell:

Endel

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Endel