Beskrivelser og opplevelser med Pyreneisk Gjeterhund

Beskrivelse av Pyreneisk Gjeterhund

Pyreneisk Gjeterhund, også kjent som Pyreneerhund, er en stor og kraftig hunderase som har sitt opphav i Pyreneene - fjellkjeden som strekker seg mellom Frankrike og Spania. Disse hundene ble opprinnelig brukt som gjeterhunder, og har fortsatt en naturlig instinkt for å beskytte og passe på flokken sin.

Pyreneisk Gjeterhund er en velproporsjonert hund med et kraftig og muskuløst utseende. Rasen har en karakteristisk lang pels som er tykk og værbestandig, med en myk underpels som gir ekstra isolasjon. Fargen på pelsen kan variere fra hvit til forskjellige nyanser av grått, brunt eller rødlig.

Disse hundene har et vennlig og lojalt temperament, og er kjent for å være gode familiehunder. De er også svært intelligente og lærevillige, noe som gjør dem til gode kandidater for trening og lydighetstrening. Pyreneisk Gjeterhund kan imidlertid være reserverte overfor fremmede og krever derfor en tidlig og grundig sosialisering.

På grunn av sin størrelse og sin naturlige beskyttende instinkt, er Pyreneisk Gjeterhund også en utmerket vakthund. De er ofte brukt som gårdshunder eller som beskyttelse for hjem og familie. Imidlertid krever de også mye mosjon og trening for å trives, og kan bli rastløse og destruktive hvis de ikke får nok utløp for sin energi.

Alt i alt er Pyreneisk Gjeterhund en flott hunderase for de som leter etter en lojal, intelligent og beskyttende følgesvenn.

Bilder av Pyreneisk-Gjeterhund

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Pyreneisk-Gjeterhund, nr 7399. Bilde av Pyreneisk-Gjeterhund, nr 7403. Bilde av Pyreneisk-Gjeterhund, nr 7408. Bilde av Pyreneisk-Gjeterhund, nr 7400. Bilde av Pyreneisk-Gjeterhund, nr 7398. Bilde av Pyreneisk-Gjeterhund, nr 7406. Bilde av Pyreneisk-Gjeterhund, nr 7401. Bilde av Pyreneisk-Gjeterhund, nr 7407. Bilde av Pyreneisk-Gjeterhund, nr 7405. Bilde av Pyreneisk-Gjeterhund, nr 7404. Bilde av Pyreneisk-Gjeterhund, nr 7402.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Pyreneisk-Gjeterhund, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Pyreneisk-Gjeterhund kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Pyreneisk-Gjeterhund:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Bruks-, hyrde- og gjeterhunder  (Gruppe 1)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 141

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Hann: 8-15kg
Tispe: 7-13kg

Høyde (cm):

Hann: 39-56 cm
Tispe: 38-51 cm

Farge(r):

Fawn,mørk grå- til grå,sort, brindel og harlekin

Pelslengde:

Lang/middels

Pels:

Tett, flat, bølget

Pelsstell:

Endel

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Mye