Beskrivelser og opplevelser med Amerikansk akita

Beskrivelse av Amerikansk akita

Amerikansk Akita er en hunderase som oppsto i USA etter at amerikanske soldater brakte Akita Inu-hunder tilbake fra Japan etter andre verdenskrig. Rasen er en variant av den japanske Akita Inu, men har gjennom avl og seleksjon utviklet seg til å bli en større og kraftigere hund med en litt annen utseendeprofil.

Amerikansk Akita er en stor og imponerende hund med en kraftig bygning og en tykk pels. Hodet er stort og massivt med et bredt skalleparti og en kort snute. Ørene er små og trekantet, og hengende ned langs hodet. Pelsen er tykk og tett, med en myk underull og en litt strittende dekkpels. Fargen kan være hvit, fawn, brindle, eller forskjellige kombinasjoner av disse.

Personligheten til Amerikansk Akita er typisk for mange molosser-raser. De er lojale og hengivne mot sin familie, men kan være reserverte og skeptiske mot fremmede. Rasen krever en erfaren eier som kan håndtere deres sterke personlighet og dominante tendenser. De er også kjent for å være uavhengige og har en tendens til å være stahet, så trening og sosialisering er viktig for å sikre en veloppdragen hund.

Som en stor og aktiv hund, krever Amerikansk Akita regelmessig mosjon og trening. De elsker å gå turer og løpe rundt i en stor hage, men kan tilpasse seg livet i en leilighet hvis de får nok mosjon og mentale utfordringer. De kan være egnet for erfarne eiere som leter etter en hund som er lojal og hengiven, men også utfordrende og spennende å trene og oppdra.

Bilder av Amerikansk-akita

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Amerikansk-akita, nr 4616. Bilde av Amerikansk-akita, nr 4615. Bilde av Amerikansk-akita, nr 4605. Bilde av Amerikansk-akita, nr 4614. Bilde av Amerikansk-akita, nr 4613. Bilde av Amerikansk-akita, nr 4600. Bilde av Amerikansk-akita, nr 4602. Bilde av Amerikansk-akita, nr 4599. Bilde av Amerikansk-akita, nr 4601. Bilde av Amerikansk-akita, nr 4607. Bilde av Amerikansk-akita, nr 4603. Bilde av Amerikansk-akita, nr 4606. Bilde av Amerikansk-akita, nr 4611. Bilde av Amerikansk-akita, nr 4604. Bilde av Amerikansk-akita, nr 4617. Bilde av Amerikansk-akita, nr 4610. Bilde av Amerikansk-akita, nr 4612. Bilde av Amerikansk-akita, nr 4608. Bilde av Amerikansk-akita, nr 4609.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Amerikansk-akita, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Amerikansk-akita kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Amerikansk-akita:

Rasestandard FCI / NKK

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 5

Størrelse:

Gigant

Vekt (kg):

Hann: 45-59
Tispe: 32-45

Høyde (cm):

Hann: 66-71
Tispe: 61-66

Farge(r):

rød, fawn, hvit osv, tigret eller pinto

Pelslengde:

ca 5cm

Pels:

rett, grov og står noe ut. tykk bløt og tett underull.

Pelsstell:

Endel

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Endel