Beskrivelser og opplevelser med Pumi

Beskrivelse av Pumi

Pumi er en liten til mellomstor hunderase som opprinnelig kommer fra Ungarn. Rasen ble opprinnelig avlet for å hjelpe til med sauegjeting, men i dag er den også populær som selskapshund.

Pumi har en karakteristisk krøllete pels som kan være i forskjellige farger, inkludert hvit, grå, sort og brunt. Ørene er spisse og står opp, og rasen har en slank, men muskuløs kropp. Hunden har også en livlig og intelligent personlighet, og er kjent for å være veldig aktiv og leken.

Pumi er en energisk hund som trenger mye mosjon og aktivitet. Den er også en veldig sosial rase som trives godt i familier og med andre hunder. Pumi har også en tendens til å være svært lydhør overfor trening og kan lære en rekke triks og kommandoer.

Rasen krever imidlertid regelmessig pelsstell for å holde den krøllete pelsen i god stand, og eiere bør også sørge for at hunden får tilstrekkelig mental stimulering for å unngå at den blir kjedelig eller destruktiv. Alt i alt er Pumi en morsom og kjærlig rase som passer godt for aktive familier som ønsker en hund med personlighet.

Bilder av Pumi

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Pumi, nr 392. Bilde av Pumi, nr 385. Bilde av Pumi, nr 384. Bilde av Pumi, nr 388. Bilde av Pumi, nr 386. Bilde av Pumi, nr 391. Bilde av Pumi, nr 383. Bilde av Pumi, nr 393. Bilde av Pumi, nr 390. Bilde av Pumi, nr 387. Bilde av Pumi, nr 389.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Pumi, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Pumi kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Pumi:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Bruks-, hyrde- og gjeterhunder  (Gruppe 1)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 056

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Hann: 10-15 kg
Tispe: 10-15 kg

Høyde (cm):

Hann: 38-46 cm
Tispe: 38-46 cm

Pels:

Krøllet

Pelsstell:

Endel

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Mye