Beskrivelser og opplevelser med Alopekis

Beskrivelse av Alopekis

Alopekis er en relativt sjelden hunderase med opprinnelse på øya Kypros i Middelhavet. Rasen er kjent for å være energisk, leken og intelligent.

Alopekis er en liten til middels stor hund, med en vekt på mellom 5 og 20 kilo og en høyde på mellom 25 og 45 centimeter. Den har en kort, glatt pels som kan være hvit, sort, brunt eller grått, og har som regel en karakteristisk hvit flekk rundt nakken.

Disse hundene er kjent for å være gode selskapshunder og er ofte veldig lojale mot sine eiere. De trives best når de får mye oppmerksomhet og stimulering, og liker å være med på aktiviteter som trening, turer og lek.

Alopekis er også kjent for å være gode vakthunder, da de er naturlig skeptiske overfor fremmede og har en tendens til å bjeffe når de føler seg truet eller utrygge.

Som med alle raser er det viktig å trene og sosialisere Alopekis fra en ung alder for å sikre at den utvikler seg til en sunn og lykkelig hund.

Bilder av Alopekis

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Alopekis, nr 4531. Bilde av Alopekis, nr 4526. Bilde av Alopekis, nr 4529. Et flott eksemplar av ei tispe Bilde av Alopekis, nr 4525. Bilde av Alopekis, nr 4527. 8 år gammel Alopekis Bilde av Alopekis, nr 4530. 2 år gammel tispe Bilde av Alopekis, nr 4524. Bilde av Alopekis, nr 4528. Alopekis med hengeører, noe sjeldent

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Alopekis, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Alopekis kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Alopekis:

Størrelse:

Liten

Vekt (kg):

Hann: 3-7
Tispe: 3-7

Høyde (cm):

Hann: 20-30
Tispe: 20-30

Farge(r):

flere kombinasjoner

Pelslengde:

maks 5cm

Pels:

hard og glatt med underull

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Lite